ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αλλαγή του χρώματος των ματιών: Στο εξωτερικό γίνεται!

Με μία επαναστατική τεχνική λέιζερ, τα μάτια μπορούν να αλλάξουν χρώμα σε λιγότερο από μία ώρα.

Το αποτέλεσμα είναι σαν να φοράτε χρωματιστούς φακούς επαφής, όπως ισχυρίζεται ο Γάλλος οφθαλμίατρος, Φρανσίς Φεραρί.

Όπως γράφει το γερμανικό δίκτυο N-tv, ο γιατρός από το Στρασβούργο αλλάζει το χρώμα των ματιών των πελατών του έναντι 5.900 ευρώ χρησιμοποιώντας μία πρωτοποριακή τεχνική λέιζερ.

Ωστόσο, Γερμανοί ειδικοί προειδοποιούν ότι η αμφιλεγόμενη τεχνική του εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους αφού μπορεί να αυξήσει επικίνδυνα την πίεση του ματιού.

«Αυτό είναι το όνειρο πολλών ανθρώπων», λέει ο 59χρονος χειρουργός οφθαλμίατρος ο οποίος ισχυρίζεται ότι από το Δεκέμβριο του 2013 έχει πραγματοποιήσει τη διαδικασία πάνω από 140 φορές και μάλιστα χωρίς καμία επιπλοκή.

Ο Γάλλος γιατρός χρησιμοποιεί μία τεχνολογία λέιζερ ακολουθώντας τα εξής βήματα: Αρχικά δημιουργεί μια κοιλότητα στον κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας δύο μικρές τομές και εισάγει τις επιθυμητές χρωστικές ουσίες στον κερατοειδή.

«Οι πελάτες μένουν ξύπνιοι και λαμβάνουν μόνο οφθαλμικές σταγόνες. Μετά από περίπου τρία τέταρτα της ώρας όλα τελειώνουν. Το πιο δημοφιλές χρώμα είναι το φωτεινό μπλε της Ριβιέρας. Το 70% των πελατών μου είναι γυναίκες. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό των έγχρωμων φακών επαφής», όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Αλλαγή χρώματος με άλλη μέθοδο στις ΗΠΑ

Εκτός από την μέθοδο του Φράνσις Φεράρι, έχουν αναπτυχθεί και άλλες τεχνικές που υπόσχονται αλλαγή στο χρώμα των ματιών. Από το 2013, εφαρμόζεται σε κλινικές των ΗΠΑ μία άλλη μέθοδος: ένα τεχνητό εμφύτευμα ίριδας.  Οι γιατροί εισάγουν ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα από σιλικόνη στον κάθε οφθαλμό για να αλλάξουν την «όψη» της ίριδας.

Η μέθοδος αυτή, διάρκειας μόλις 15 λεπτών, ενδείκνυται για όσους έχουν ετεροχρωμία, μια κατάσταση κατά την οποία υπάρχει διαφορά στο χρώμα της ίριδας κάθε ματιού ή σε τμήμα του ίδιου ματιού.