ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αλλάζει μόνιμα το μέγεθος του κόλπου εξαιτίας του σεξ;

Υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση για ένα θέμα που για πολλές γυναίκες είναι ταμπού. Σύμφωνα με τις κακόγουστες και σεξιστικές φήμες, αν μια γυναίκα κάνει πολύ σεξ το μέγεθος και το σχήμα του κόλπου της μπορεί να αλλάξει μόνιμα.

Κάποιοι μάλιστα διατείνονται ότι αν ο σύντροφός της γυναίκας είναι αρκετά… προικισμένος, υπάρχει περίπτωση να παρατηρηθούν μόνιμες μεταβολές. 

Η αλήθεια

Το γυναικείο σώμα είναι ειδικά «σχεδιασμένο» ώστε ο κόλπος να έχει μεγάλη ελαστικότητα και να προσαρμόζεται για να… υποδεχτεί όχι μόνο το ανδρικό μόριο αλλά ακόμη και ένα ολόκληρο μωρό. Ακόμη και το μεγαλύτερο πέος στον κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί ως προς το μέγεθός του με ένα μωρό, επομένως σίγουρα δεν μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος του κόλπου.

Κατά την ερωτική διέγερση παρατηρούνται σημαντικές μεταβολές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Αρχικά, η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή επιτρέπει τη λίπανση των τοιχωμάτων του κόλπου. Όταν τα τοιχώματα χαλαρώνουν, δημιουργείται περισσότερος χώρος ώστε να «φιλοξενηθεί» το ανδρικό μόριο, ασχέτως του μεγέθους του. Η επίδραση αυτή διαρκεί από μερικά λεπτά έως και δύο ώρες μετά τη σεξουαλική επαφή. Δηλαδή επανέρχονται στην πρότερη «φυσιολογική κατάσταση», όταν η σεξουαλική συνεύρεση ολοκληρωθεί και υποχωρήσει η σεξουαλική διέγερση της γυναίκας.

Αν η γυναίκα αισθάνεται «χαλάρωση» στη συγκεκριμένη περιοχή, το πρόβλημα εντοπίζεται πιθανότατα στους μύες που περιβάλλουν τα γεννητικά όργανα (δηλαδή στους μυς του πυελικού εδάφους) και όχι στον ίδιο τον κόλπο. Οι ασκήσεις Kegel βοηθούν στη σύσφιξη της συγκεκριμένης μυϊκής ομάδας, βελτιώνοντας τη σεξουαλική λειτουργία, διευκολύνοντας την επίτευξη οργασμού αλλά και προλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ακράτεια.

Η εξαίρεση

Η μια περίπτωση κατά την οποία μπορεί να αλλάξει μέγεθος ο κόλπος είναι η γέννηση ενός μωρού με φυσιολογικό τοκετό. Ο τοκετός μπορεί να τεντώσει μόνιμα το κανάλι του κόλπου και το άνοιγμα, ειδικά εάν χρησιμοποιηθεί ένα όργανο, όπως λαβίδα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Για παράδειγμα ένα μωρό βάρους 4-5 κιλών θα μπορούσε να διέλθει από τον κόλπο και παρόλο που αυτός μπορεί να μην επανέλθει στο 100% της πρότερης κατάστασής του, σίγουρα θα επανέλθει σε σχεδόν φυσιολογικό επίπεδο. 

Μια γυναίκα που έχει υποστεί μεγάλο τραυματισμό κατά τη διάρκεια της γέννας ή μια μεγάλη επισιοτομή, είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψει ο κόλπος της στο φυσιολογικό του μέγεθος, όπως ήταν πριν από τον φυσιολογικό τοκετό.