ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αυτοί είναι οι τρόποι για να μην αποκτήσετε ρυτίδες

Υπάρχουν συγκεκριμένα αντιγηραντικά tips και tricks που είναι πολύ αποτελεσματικά στη μάχη ενάντια στις ρυτίδες.

Αρκεί να τα εφαρμόζετε σε μόνιμη βάση για να δείτε τα αποτελέσματα.

Μην χρησιμοποιείτε καλαμάκι

Προτιμήστε να πίνετε τα ροφήματα κατευθείαν από το ποτήρι και πετάξτε τα καλαμάκια. Όσο περισσότερο «σουφρώνετε» τα χείλια σας, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να εμφανίσετε λεπτές αντιαισθητικές γραμμές γύρω από αυτά. Το ίδιο ισχύει και με το κάπνισμα, αν είστε καπνίστρια. Η εξίσου αποτελεσματική εναλλακτική είναι να έχετε πάντα στο νου, να μην σφίγγετε τα χείλη γύρω από το καλαμάκι και το τσιγάρο. Απλώς ακουμπήστε απαλά αποφεύγοντας το «σούφρωμα».

Πάντα να πλένετε το πρόσωπό σας

Όσο κουρασμένες κι αν είστε ποτέ μην κοιμάστε χωρίς να πλύνετε καλά το πρόσωπό σας. Εκτός του ότι το makeup φράζει τους πόρους σας και δεν αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει, σκεφτείτε μόνο τη σκόνη και το καυσαέριο που έχει κατακάτσει στην επιφάνειά του μέσα σε μια τυπική μέρα.

Ποτέ  μην ξεχνάτε τα χέρια και το λαιμό

Οι περισσότερες ξεχνάτε να δώσετε την φροντίδα που έχουν ανάγκη τα χέρια και ο λαιμός. Δυστυχώς μπορείτε εύκολα να παρατηρήσετε γυναίκες που παρά το γεγονός ότι έχουν νεανικό και προσεγμένο πρόσωπο, προδίδουν την ηλικία τους από τα χέρια και το λαιμό. Γι’  αυτό το λόγο φροντίστε να βάζετε ενυδατική τόσο στο πρόσωπο, όσο στο λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια σας.

Φορέστε μεγάλα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά, εκτός του ότι προσθέτουν αμέσως πόντους στο στυλ σας, προστατεύουν και τα μάτια σας από την UVA και  UVB ακτινοβολία και κατά συνέπεια την εμφάνιση ρυτίδων. Μην ξεχνάτε πως το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο, γι’  αυτό είναι και από τα πρώτα μέρη που οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους.

Αντιγηραντικό άρωμα

Αυτό το τρικ μπορεί να μην σας προστατεύσει από τα σημάδια του χρόνου, όμως  θα κάνει τους γύρω σας να πιστεύουν πως είστε πολύ νεότερες απλά και μόνο από τη… μυρωδιά σας! Σύμφωνα με έρευνες, γυναίκες που φοράνε αρώματα που περιέχουν grapefruit, τείνουν να θεωρούνται 5-10 χρόνια νεότερες απ’ ο,τι πραγματικά είναι.

Φροντίστε τα μαλλιά σας

Ποιος είπε πως μόνο οι ρυτίδες μπορούν να  «προσθέσουν χρόνια». Τα θαμπά χωρίς όγκο μαλλιά σας κάνουν να δείχνετε αρκετά μεγαλύτερες απ’ ό,τι θα θελατε. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε μια φορά την εβδομάδα να τους χαρίζετε την περιποίηση που χρειάζονται με μια ειδική μάσκα μαλλιών.

Επενδύστε σε φιμέ τζάμια

Σύμφωνα με μια έρευνα του New England Journal of Medicine τα άτομα εκείνα που οδηγούν πολύ, εμφανίζουν πολύ πιο γρήγορα ρυτίδες, πανάδες και λεπτές γραμμές στην αριστερή μεριά του προσώπου τους, εκείνη που συνήθως χτυπάει ο ήλιος περισσότερο, ενώ ένας μέσος άνθρωπος εκτίθεται στον ήλιο σχεδόν 200 ώρες μέσα σε ένα χρόνο. Το να αλλάξετε τα συμβατικά τζάμια του αμαξιού σας με φιμέ, θα σας προστατεύσει από το 99%  της βλαβερής UV ακτινοβολίας.

Ασκηθείτε

Καθώς μεγαλώνετε ο μεταβολισμός δεν θα είναι ποτέ τόσο «δραστήριος» όσο ήταν στα 20 χρόνια. Για να αποφύγετε πιασιματάκια, παχάκια, κυτταρίτιδα, επενδύστε σε 30 λεπτά άσκησης καθημερινά.