ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Νεανικά χείλη με μείωση του μήκους του άνω χείλους

Το άνω χείλος είναι μια σημαντική αισθητική μονάδα στο πρόσωπο. Αποτελείται από το δέρμα μεταξύ της μύτης και του ερυθρού των χειλιών.

Η περιοχή αυτή πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με το ερυθρό των χειλιών.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του άνω χείλους όσον αφορά το μήκος του και προσπαθούν να διορθώσουν λανθασμένα ένα μακρύ χείλος που δεν αφήνει τα πάνω δόντια να φανούν. Επιλέγουν για αυτό την πλαστική χειλιών με υαλουρονικό οξύ. Ωστόσο αυτό όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το διογκώνει ακόμη περισσότερο καθώς τα χείλη δείχνουν φουσκωμένα και φαρδιά.

Το μακρύ άνω χείλος παρατηρείται σε νέες ηλικίες αλλά κυρίως σε μεγαλύτερες πάνω από τα 40 χρόνια και αποτελεί σημείο γήρανσης.

Συνεπώς το άνω χείλος δεν έχει μόνο ερυθρό δηλαδή αυτό που λέμε vermilion ο όγκος του οποίου διορθώνεται με αυξητική χειλιών γνωστή σαν πλαστική στα χείλη αλλά έχει και μήκος το οποίο καθορίζει την εμφάνιση και την έκφραση του προσώπου και διορθώνεται με μειωτική του άνω χείλους.

Η διαδικασία

Η επέμβαση γίνεται σε εξωτερική βάση που σημαίνει δεν χρειάζεται να μείνει η γυναίκα στην κλινική. Αρχικά γίνεται ένας λεπτομερής σχεδιασμός στην βάση της μύτης και υπολογίζεται πόσο άνω χείλος θα αφαιρεθεί για να δώσει νεανικότητα στην περιοχή.

Αφαιρείται η λουρίδα δέρματος που έχει σχεδιασθεί και η τομή ράβεται με μικρο-χειρουργικά ράμματα. Τοποθετείται μια μικρή γάζα για ένα 24ωρο και μετά αφήνεται το τραύμα ελεύθερο.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7-10 ημέρες στο ιατρείο.

Αρχικά η γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιεί make-up και αργότερα η τομή χάνεται καθώς είναι κρυμμένη μέσα στην μύτη.