ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τί γένια ταιριάζουν σε κάθε τύπο προσώπου

Οι άνδρες έχετε τη δυνατότητα να κρύβετε ατέλειες, αλλά και να τονίζετε πλεονεκτήματα του προσώπου σας με τα γένια.

Η επιλογή του κατάλληλου σχεδίου και μήκους γενειάδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το μέγεθος των χαρακτηριστικών (στόμα, μύτη) και ο τύπος του σαγονιού είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν στον τρόπο με τον οποίο θα ήταν καλύτερο να αφήσετε τα γένια σας. Ο τύπος του προσώπου όμως είναι καλύτερο κριτήριο για να επιλέξετε τον τύπο γενειάδας που σας ταιριάζει.

Για στρογγυλό πρόσωπο

Αφήστε μακρύτερο το τέλος της γενειάδας προς το πηγούνι, έτσι ώστε να φαίνεται το πρόσωπο μακρύτερο και λιγότερο στρογγυλό. Αποφύγετε τις πυκνές φαβορίτες και διατηρήστε τα πλάγια μέρη της γενειάδας κοντά. Προτιμήστε αντί της γενειάδας να αφήσετε μικρό μουσάκι κάτω από το πηγούνι (goatee).

Για μακρύ πρόσωπο

Εδώ θα πρέπει να αφήσετε περισσότερο πυκνά γένια στο πλάι και λιγότερο στο πηγούνι σας. Με τον τρόπο αυτό το πρόσωπό σας θα φαίνεται πιο «γεμάτο». Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις απότομες αλλαγές στο μήκος της γενειάδας σας.

Για τετράγωνο πρόσωπο

Ισχύει περίπου ότι και για τα άτομα με στρογγυλό πρόσωπο. Προσπαθήστε να δώσετε μήκος στο πρόσωπό σας, διαμορφώνοντας τα γένια σας κατάλληλα. Και σε αυτήν την περίπτωση θα ταίριαζε το μικρό μούσι στο πηγούνι.

Για μεγάλο πρόσωπο

Εκτός του σχήματος του προσώπου ρόλο παίζει και το πόσο μεγάλο είναι το πρόσωπό σας. Για παράδειγμα τα άτομα με μεγάλο πρόσωπο θα πρέπει να διατηρήσουν και μεγάλα γένια ή μουστάκι καθώς κάτι μικρό θα έκανε το πρόσωπο να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει και για τα άτομα με μικρό πρόσωπο.

Πάνω απ΄ όλα περιποίηση

Όσον αφορά στην περιποίηση της γενειάδας σας, καλό θα ήταν να γίνεται οργανωμένα. Δώστε την ανάλογη προσοχή που θα έδινε ένας κομμωτής στα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε καλή ξυριστική μηχανή, την οποία θα καθαρίζετε και συχνά. Φροντίστε την τρίχα της γενειάδας σας με ειδικά χτενάκια και κρέμες. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα τόσο στην όψη όσο και στην αφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.