ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Δερμοαπόξεση: πριν, μετά και κατά τη διάρκεια

Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία της δερμοαπόξεσης.

Πριν από την επέμβαση

Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν την προετοιμασία του δέρματος για 2 με 3 εβδομάδες πριν τη δερμοαπόξεση, για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Συνιστούν προσεκτικό καθαρισμό του προσώπου, με χρήση κρεμών που περιέχουν οξέα φρούτων για την προετοιμασία του δέρματος, καθώς και λήψη αντιβιοτικών για την πρόληψη μολύνσεων που μπορεί να εκδηλωθούν στο εκτεθειμένο χόριο.

Την ημέρα της θεραπείας

Η δερμοαπόξεση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική, περιοχική τοπική ή γενική αναισθησία. Ενδέχεται να επακολουθήσει μία ή περισσότερες μέρες παραμονής στο νοσοκομείο.

Την ημέρα της θεραπείας, ο αισθητικός γιατρός καθαρίζει και απολυμαίνει την επιδερμίδα. Η περιοχή που πρόκειται να υποβληθεί σε θεραπεία χωρίζεται σε τέσσερις μικρο-ζώνες, οι οποίες ψύχονται η μια μετά την άλλη, καθώς το εργαλείο είναι αποτελεσματικό σε σκληρές επιφάνειες.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται μια μεταλλική βούρτσα ή ένας τροχίσκος που περιστρέφεται γρήγορα. Το εργαλείο έρχεται σε επαφή με την περιοχή που υποβάλλεται σε θεραπεία με περισσότερη ή λιγότερη πίεση, ανάλογα με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στην περίπτωση ολικής απομάκρυνση της επιδερμίδας, υπάρχει επαφή με το επιφανειακό στρώμα του χορίου. Αυτό οδηγεί σε αιμορραγία, καθώς το χόριο διασταυρώνεται με αιμοφόρα αγγεία. Στην περίπτωση αυτή, εφαρμόζονται γάζες στο τέλος της επέμβασης, τις οποίες πρέπει να αλλάζετε αρκετές φορές την ημέρα για τις επόμενες μέρες.

Φροντίστε το δέρμα σας μετά τη θεραπεία

Μπορεί να εκδηλωθεί ερυθρότητα, οίδημα ή/και διήθηση αμέσως μετά τη θεραπεία. Η επιδερμίδα αναπλάθεται μετά την πέμπτη μέρα. Πρέπει όμως να προσέχετε, καθώς παραμένει εύθραυστη και πρέπει να προστατεύεται απόλυτα από οποιοδήποτε τραυματισμό, τρίψιμο ή γρατσούνισμα.

Τις ημέρες που ακολουθούν της επέμβασης, η χρήση λίπους μπορεί να ενισχύσει την επούλωση και την ανάπλαση του δέρματος. Κατά την περίοδο αυτή, μείνετε μακριά από τον ήλιο, καθώς μπορεί να προκαλέσει υπερμελάχρωση. Επίσης, ενδέχεται το δέρμα να εκδηλώσει ευαισθησία σε προϊόντα στα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι ανεκτικό, φαινόμενο που μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τις συμβουλές του ειδικού.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τελικά αποτελέσματα της δερμοαπόξεσης θα είναι ορατά μετά από αρκετούς μήνες.