Αντιγήρανση

Αντιγηρανση

13o Συνέδριο για την Σκελετική Υγεία από την «Πεταλούδα»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος «Πεταλούδα» θυμίζει σε όλους μας πως η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη για την οστεοπόρωση σώζουν ζωές.

Αντιγηρανση

Έρευνα: Οι τροφές για ψυχική υγεία ανά ηλικία

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τον ρόλο της διατροφής στην ψυχική υγεία.

Αντιγηρανση

Έρευνα: Η περίμετρος της μέσης συνδέεται με το άγχος

Οσο αυξάνεται η περίμετρος της μέσης μιας γυναίκας τόσο πιθανότερο είναι να ταλαιπωρείται από το άγχος.

Αντιγηρανση

Τα εξαιρετικά οφέλη της πανθενόλης σε δέρμα και μαλλιά

Η Πανθενόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Β5 με εξαιρετικές καλλυντικές ιδιότητες. Ενυδατώνει σε βάθος, επιταχύνει τη δημιουργία νέων κυττάρων και κάνει το δέρμα απαλό και λείο.

Αντιγηρανση

Έρευνα: Η υποκειμενική ηλικία υπερέχει της πραγματικής

Η ηλικία μπορεί να είναι «υποκειμενική». Αυτό συμπεραίνουν ερευνητές, οι οποίοι κατέληξαν πώς η αντικειμενική ηλικία ενός ανθρώπου μπορεί να μην συμβαδίζει με την ηλικία που νιώθει ο καθένας ότι διανύει.

Αντιγηρανση

Γιατι ασπρίζουν τα μαλλιά πριν από … την ώρα τους

Η ηλικία κατά την οποία τα μαλλιά αρχίζουν να χάνουν το φυσικό τους χρώμα και να γκριζάρουν είναι συνήθως μετά από τα 30-35.

Αντιγηρανση

Κετονική δίαιτα: Γιατί χαρακτηρίζεται ανθυγιεινή

«Τρώτε λίπος για να κάψετε λίπος» φαίνεται να είναι το μότο αυτής της διατροφικής πρότασης. Η κετονική δίαιτα υπόσχεται την απώλεια βάρους και την ενίσχυση της διάθεσης, της ενέργειας και της ψυχικής σας απόδοσης.

Αντιγηρανση

Επιστήμονες ανακάλυψαν ουσία που αναγεννά το σμάλτο των δοντιών

Επιστήμονες ανακάλυψαν μία βιομιμητική ουσία σε μορφή γέλης, που επιτρέπει την αναγέννηση του κατεστραμμένου σμάλτου (αδαμαντίνης) των δοντιών.

Αντιγηρανση

Αντιγηραντική διατροφή: Οι τροφές με αντιρυτιδική δράση

Οι νέες θεωρίες υπογραμμίζουν τη μεγάλη σημασία της διατροφής για τη διατήρηση της υγείας του σώματος, αλλά και του προσώπου. Έρευνες επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση της σωστής διατροφής στην εμφάνισή μας, υποστηρίζοντας ότι πολλές τροφές έχουν αντιρυτιδική δράση.