Αντιγήρανση

Αντιγηρανση

Το λιπαρό δέρμα μας διατηρεί νέους!

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical Anatomy, Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι όσο πιο λιπαρό είναι το δέρμα, τόσο πιο ρηχές είναι οι ρυτίδες στο πρόσωπο.

Αντιγηρανση

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις ελεύθερες ρίζες;

Οι ελεύθερες ρίζες θεωρούνται βασική αιτία πρόωρης γήρανσης. Τι είναι όμως οι ελεύθερες ρίζες; Ηλεκτρικά φορτισμένες ουσίες που «κλέβουν» συνεχώς ηλεκτρόνια από τις δομές του σώματός μας, οξειδώνοντάς τις και αφήνοντας πίσω τους καταστροφές.

Αντιγηρανση

Ω3 λιπαρά οξέα: τα οφέλη σε δέρμα και μαλλιά

Οι μελέτες συνηγορούν σε ένα πράγμα: Για να εξασφαλίσουμε την ομορφιά του οργανισμού μας, που θα αντικατοπτρίζεται σε όμορφο δέρμα, μαλλιά και νύχια θα πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη ω3 στη διατροφή μας.

Αντιγηρανση

Αυτό είναι το έλαιο που δίνει νιότη και λάμψη

Εκχυλισμένο από τους σπόρους των φυτών του αγριοτριαντάφυλλου, το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα.

Αντιγηρανση

Τρία λάθη στην εφαρμογή αργίλου στο πρόσωπό σας

Οι θαυματουργές ιδιότητες της αργίλου είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Η άργιλος έχει την ιδιότητα να περιποιείται την επιδερμίδα, να την καθαρίζει, να την διατηρεί νέα, όπως και να απομακρύνει τα σπυράκια και τις πανάδες.

Αντιγηρανση

Το λαχανικό που προστατεύει το δέρμα από τη γήρανση

Ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά προσφέρουν καλύτερη άμυνα στο δέρμα ώστε να διατηρείται νεότερο και να είναι ασφαλές απέναντι στον ήλιο, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη.

Αντιγηρανση

Τα οξέα που ομορφαίνουν!

Υπάρχουν δεκάδες οξέα που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση των καλλυντικών. Κάποια, μάλιστα, είναι φυσικές ουσίες που παράγονται και από τον ίδιο τον οργανισμό ή λαμβάνονται καθημερινά μέσω της διατροφής.

Αντιγηρανση

Πώς να κρατάτε πάντα τη σωστή στάση στο σώμα σας

Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσατε να διατηρείτε πάντα την τέλεια στάση.

Αντιγηρανση

Η σωστή δοσολογία για τα καλλυντικά

Παν μέτρον άριστον και στις δόσεις των καλλυντικών. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σωστές δόσεις στις καλλυντικές κρέμες για να θρέφετε την ομορφιά σας χωρίς να την «πνίγετε».