Δέρμα

Δερμα

5 λόγοι που το δέρμα σας ξεραίνεται

Το ξηρό δέρμα, ένα πρόβλημα που εντείνεται τους χειμερινούς μήνες, ταλαιπωρεί δεκάδες γυναίκες.

Δερμα

Βρέθηκε η “συνταγή” που οδηγεί στην εκδήλωση αλλεργιών σε τρόφιμα

Οι τροφικές αλλεργίες σε βρέφη και παιδιά ήταν μέχρι σήμερα ένα μυστήριο… Αλλά όπως αναφέρεται σε νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στη “Journal of Allergy and Clinical Immunology” (τεύχος 6 Απριλίου), συνδέονται μάλλον με ένα μείγμα περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων που πρέπει να συνυπάρχουν για εκδηλωθούν σε έναν οργανισμό.

Δερμα

Σπυράκια στους γλουτούς: 4 λόγοι που εμφανίζονται και 4 τρόποι αντιμετώπισης

Τα σπυράκια στους γλουτούς δεν οφείλονται στην ακμή, όπως ίσως νόμιζες αλλά προκαλούνται από θυλακίτιδα, δηλαδή μια μορφή μόλυνσης ή φλεγμονής των αδένων από όπου προέρχονται οι τρίχες, δημιουργώντας έτσι κοκκινίλες και έκκριση πύον.

Δερμα

Οι θεραπείες-σύμμαχος στην περιποίηση του δέρματος

Η σύγχρονη δερματολογία προσφέρει ως όπλα, θεραπείες που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη του δέρματος, είτε πρόκειται για ακμή ή ξηρότητα είτε για τα αναπόφευκτα σημάδια του χρόνου.

Δερμα

Λίφτινγκ με βιταμίνες

Στο βιβλίο του «Forget the Knife» («Ξεχάστε το νυστέρι»), ο πλαστικός χειρουργός Alexander Covey εξηγεί ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τροφοδοτήσουμε το πρόσωπο με τις απαραίτητες δραστικές ουσίες σε επαρκείς ποσότητες είναι τα «ενέσιμα συμπληρώματα».

Δερμα

Λύση στις «κάθετες γραμμές» του ντεκολτέ

Το λεπτό δέρμα του ντεκολτέ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο καθώς περιέχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και επομένως είναι πιο ευάλωτο στους ερεθισμούς και τις φθορές που προκαλούν η έκθεση στον ήλιο και οι διαδικασίες γήρανσης.

Δερμα

Αντιμετωπίστε τις ουλές και τα σημάδια ακμής

Οι ουλές από ακμή αφορούν κυρίως άτομα τα οποία κατά τη διάρκεια της νεανικής τους ηλικίας είχαν πρόβλημα βαθιάς κυστικής ακμής.

Δερμα

Λιπαρό αλλά αφυδατωμένο δέρμα: Πώς θα το αντιμετωπίσετε

Το δέρμα αντιμετωπίζει πολλές φορές διάφορα προβλήματα. Η λιπαρότητα, η ακμή, η ξηρότητα είναι μόνο κάποια από αυτά.

Δερμα

Οι μη επεμβατικές μέθοδοι για να εξαφανίσετε τις ουλές

Με τον όρο ουλή εννοούμε την περιοχή με ινώδη ιστό που αντικαθιστά το φυσιολογικό δέρμα ή άλλους ιστούς μετά από τραύμα, έγκαυμα ή νόσο.