ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

4 προβλήματα υγείας που μπορείτε να “διαβάσετε” στις ρυτίδες σας

Το να έχετε ρυτίδες είναι κάτι φυσικό και αποτελεί κομμάτι της γήρανσης. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί αυτές να αποκαλύψουν κάποιο πρόβλημα υγείας που έχετε χωρίς να το γνωρίζετε.

Αυτές είναι οι 4 ενδείξεις ότι μπορεί να έχετε ένα ιατρικό πρόβλημα με βάση την εμφάνιση των ρυτίδων σας.

Μεγαλύτερος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων

Οι βαθιές ρυτίδες του μετώπου μπορούν να συνδέονται με αθηροσκλήρωση, που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις. Μια μελέτη εξέτασε την κατάσταση της υγείας περισσότερων από 3.000 ενηλικών μεταξύ των 32 και των 62 ετών. Μετά από 20 χρόνια, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο είχαν 10 φορές υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιακή νόσο από ό, τι οι άνθρωποι χωρίς ρυτίδες.

Οι ρυτίδες στο μέτωπο και η αρτηριοσκλήρωση σχετίζονται παρομοίως με το άγχος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αιμοφόρα αγγεία στο μέτωπό σας είναι πιο λεπτά σε σύγκριση με άλλα μέρη του σώματος, επομένως είναι ευκολότερο να παρατηρήσετε την παρουσία της πλάκας.

Υψηλή πίεση του αίματος

Το 2013 μια μελέτη εξέτασε τη σχέση μεταξύ των ρυτίδων και της αρτηριακής πίεσης. Διαπίστωσε ότι οι νεότερες γυναίκες έχουν συνήθως μικρότερη χαλάρωση του προσώπου καθώς και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Ο Omer Ibrahim, δερματολόγος που εδρεύει στο Σικάγο των ΗΠΑ και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, εξηγεί ότι αυτές οι γυναίκες τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την προστασία του δέρματός τους και να έχουν γενικότερα υγιέστερο αγγειακό σύστημα. «Αυτό που έχω δει στην πρακτική μου είναι ότι οι άνθρωποι που φροντίζουν καλά το δέρμα τους τείνουν να προσέχουν και το σώμα τους», λέει

Στρες

Ότι οι ρυτίδες και οι αποκαλούμενες “γραμμές έκφρασης” προέρχονται από το στρες δεν είναι μύθος. Έχοντας γραμμές στο μέτωπό σας ή ανάμεσα στα φρύδια μπορεί να είναι ένα σοβαρό δείγμα του άγχους σας.

Λόγω των υψηλότερων επιπέδων κορτιζόλης, ο κίνδυνος παχυσαρκίας, υψηλής αρτηριακής πίεσης και διαβήτη αυξάνεται. Επομένως, επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει ήσυχες και χαλαρωτικές στιγμές.

Κίνδυνος καρκίνου του δέρματος

Οι άνθρωποι θεωρούν ότι αν δεν βλέπουν στο δέρμα πανάδες, δεν έχουν υποστεί ζημιά στον ήλιο.

Οι λεπτές ρυτίδες στα μάγουλά σας μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι κινδυνεύετε να πάθετε καρκίνο του δέρματος. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι στις ΗΠΑ η αριστερή πλευρά του προσώπου επηρεάζεται πιο συχνά, επειδή εκτίθεται σε υπεριώδες φως μέσω του παραθύρου κατά την οδήγηση. Ως προληπτικό βήμα, φροντίστε πάντα να περιποιείστε το δέρμα σας και να χρησιμοποιείτε προστασία από τον ήλιο όταν βγαίνετε έξω.