ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

3 τρόποι για λαμπερά, ολόλευκα δόντια σε ένα μήνα

Όλοι επιθυμούν και έχουν δικαίωμα σε ένα χαμόγελο που θα μαγνητίζει.

Αυτοί είναι οι τρόποι για να το αποκτήσετε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα:

Λεύκανση

Είναι η πιο απλή και οικονομική μέθοδος για λαμπερό, ολόλευκο χαμόγελο. Η λεύκανση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο ή στο σπίτι, ή ακόμα και να γίνει συνδυασμός των δύο τεχνικών. Η βάση της τεχνικής περιλαμβάνει ειδικά λευκαντικά τζελ που έρχονται σε επαφή με τα δόντια και, μέσω της οξείδωσης, διασπούν τις χρωστικές και αλλάζουν το πραγματικό χρώμα των δοντιών, κάνοντάς τα πιο λευκά, χωρίς όμως να μεταβάλλεται η δομή και η σκληρότητά τους. Η λεύκανση στο σπίτι γίνεται με εξατομικευμένους νάρθηκες (μασελάκια που κατασκευάζει ο οδοντίατρος), μέσα στους οποίους τοποθετείται το τζελ λεύκανσης και πρέπει να εφαρμόζονται συγκεκριμένες ώρες καθημερινά για διάστημα 2 εβδομάδων. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, η λεύκανση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο από τον οδοντίατρο με τη χρήση ή όχι ειδικής πηγής φωτός. Απαιτούνται τουλάχιστον δύο συνεδρίες, διάρκειας 45 λεπτών η καθεμία. Συμπληρωματικά, μπορεί να εφαρμοστεί στο σπίτι για λίγες μέρες το ειδικό μασελάκι με το λευκαντικό τζελ για σταθεροποίηση του αποτελέσματος.

Όψεις

Εάν τα δόντια είναι ελαφρώς στραβά, μικρά ή κοντά, φθαρμένα και θαμπά, έχουν κενά μεταξύ τους ή πολλά και εκτεταμένα σφραγίσματα στην μπροστινή επιφάνειά τους, τότε οι όψεις είναι η καταλληλότερη θεραπεία επιλογής. Πρόκειται για επικαλύψεις που τοποθετούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών, με σκοπό να βελτιώσουν το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα και τη θέση τους. Μπορούν να γίνουν από σύνθετη ρητίνη (λευκό υλικό σφραγισμάτων) ή πορσελάνη, να εφαρμοστούν σε ένα ή περισσότερα δόντια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν τρόχισμα των δοντιών.

Όψεις σύνθετης ρητίνης

Στις όψεις σύνθετης ρητίνης το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται άμεσα. Ο οδοντίατρος τοποθετεί το υλικό (στο χρώμα που έχει επιλεγεί) απευθείας πάνω στην επιφάνεια των δοντιών και με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων δίνει στα δόντια το σχήμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είναι επιθυμητά. Επειδή δεν απαιτείται η συμβολή οδοντοτεχνίτη, η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 2 μόνο ραντεβού και με χαμηλό κόστος.

Όψεις πορσελάνης

Πρόκειται για λεπτές «φλούδες» πορσελάνης που συγκολλώνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών, με βασικό ατού ότι η πορσελάνη ως υλικό μιμείται τέλεια τα χαρακτηριστικά του φυσικού δοντιού. Επιπλέον, η απουσία μετάλλου εξασφαλίζει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, αφού το φως μπορεί να διαπεράσει τις όψεις πορσελάνης με τον ίδιο τρόπο που διαπερνά και τα φυσικά δόντια. Συνήθως απαιτούνται 3 ραντεβού. Στο πρώτο γίνεται ειδική ανάλυση του περιστατικού με την κατασκευή κέρινης προσομοίωσης του επιθυμητού αποτελέσματος. Στο δεύτερο γίνεται η προετοιμασία των δοντιών, η λήψη αποτυπωμάτων και η κατασκευή των προσωρινών όψεων. Και στο τρίτο γίνεται μία δοκιμή των τελικών πλέον όψεων, για έλεγχο της εφαρμογής, του χρώματος, του σχήματος και γενικά του αισθητικού αποτελέσματος, και ο οδοντίατρος προχωρά στη μόνιμη συγκόλληση.

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι καμία αισθητική παρέμβαση δεν πρέπει να γίνεται, αν δεν έχει πρώτα εξασφαλιστεί η υγεία τόσο των δοντιών όσο και των ούλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.