ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

4 απροσδόκητες εφαρμογές του Botox

Το γνωστό σε όλους Botox δεν ενδείκνυεται μόνο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, αλλά μπορεί να ρυθμίσει αποτελεσματικά μια σειρά άλλων παθήσεων και καταστάσεων του ανθρώπινου οργανισμού.

Για περισσότερες από 3 δεκαετίες, οι ενέσεις Botox αποτελούν το σύμμαχο ανδρών και γυναικών στη μάχη ενάντια στα σημάδια που αφήνουν, αργά ή γρήγορα, ο χρόνος και οι εκφράσεις στο πρόσωπο μας, χαρίζοντας άμεσα θεαματικά αποτελέσματα. Αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο και δίνει θεαματικά αποτελέσματα στην εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου. Είναι η πιο δημοφιλής αισθητική θεραπεία και μετράει πάνω από 6 εκατομμύρια εφαρμογές ετησίως.

Ωστόσο, το Botox δεν σταματά στην αντιμετώπιση των ρυτίδων σε πρόσωπο και λαιμό, αλλά αποτελεί την πλέον διαδεδομένη θεραπεία ενάντια:

Στην Υπεριδρωσία

Εμποδίζει την υπερβολική εφίδρωση, χωρίς να επηρεάζει τη φυσιολογική παραγωγή του ιδρώτα. Μετά τη θεραπεία οι ιδρωτοποιοί αδένες παύουν να λαμβάνουν το ερέθισμα να παράγουν ιδρώτα. Μετά από 2-3 συνεδρίες τα συμπτώματα υπεριδρωσίας μειώνονται κατά πολύ και το άτομο ανακτά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Στις Κεφαλαλγίες Τάσης και την Ημικρανία

Αναστέλλει την ακούσια σύσπαση του μετωπιαίου μυός, υπεύθυνου για ορισμένες μορφές κεφαλαλγιών.

Πιο συγκεκριμένα, το Botox έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της χρόνιας ημικρανίας. Η ανακάλυψη πως η θεραπεία Botox δρα ευεργετικά στην καταπολέμηση της ημικρανίας έγινε εντελώς τυχαία στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν άτομα που υπέφεραν από ημικρανίες, εμφάνιζαν βελτίωση μετά από τη θεραπεία. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους επιστήμονες να μελετήσουν περισσότερο το φαινόμενο και από το 2010 να θεωρηθεί επίσημη εγκεκριμένη θεραπεία για την ημικρανία. Η λογική γύρω από τη θεραπεία της ημικρανίας, στηρίζεται στο γεγονός πως το botox χαλαρώνει τους μύες και βοηθά πέρα από τις κεφαλαλγίες και στις ημικρανίες καθώς μειώνει τον αγγειόσπασμο.

Στις περιπτώσεις αυτές, τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται σταδιακά μετά την πάροδο 10-15 ημερών και έχουν διάρκεια δράσης που φτάνει μέχρι και τους 4 μήνες. Μετά το πέρας των 4 μηνών, η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί.

Στον Βλεφαρόσπασμο

Tο γνωστό και ως «τικ» των ματιών, το οποίο εκτός από τις περιπτώσεις που προκαλεί ενόχληση στο άτομο, μπορεί να οδηγήσει και σε σημαντικά προβλήματα όρασης. Πιστεύεται ότι οφείλεται σε δυσλειτουργία του κέντρου ελέγχου του βλεφαρίσματος των οφθαλμών και πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα στους ασθενείς και δεν τους επιτρέπει να διαβάσουν, να οδηγήσουν ή να δουν τηλεόραση. Η εμφάνιση του βλεφαρόσπασμου είναι συχνότερη στις γυναίκες απ’ ότι στους άντρες. Με τη βοήθεια ενέσεων Botox αποκαθίσταται η φυσιολογική κινητικότητα των βλεφάρων και προλαμβάνονται τυχόν προβλήματα.

Στον Στραβισμό

Σε ανθρώπους που αναμένεται να χειρουργηθούν και μέχρι τότε πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Με τη Θεραπεία με Botox επιτυγχάνεται ουσιαστικά προσωρινή παράλυση ενός μυ, μέχρι να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ των δύο ματιών. Η θεραπεία ενάντια στον στραβισμό είναι απόλυτα ασφαλής και δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την υγεία του ασθενούς. Η διάρκεια της διαδικασίας δεν υπερβαίνει τη μισή ώρα.