ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Οι θεραπείες ομορφιάς του φθινοπώρου

Μετά τις διακοπές, τον ήλιο και τη θάλασσα, το δέρμα σας αξίζει φροντίδα. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να δώσετε έμφαση στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας σας.

Απολέπιση

Μία καλή απολέπιση στο δέρμα θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα μειώσει την ορατότητα των αποχρωματισμών, που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης έκθεσης στον ήλιο. Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική το φθινόπωρο, γιατί βοηθάει στην επανόρθωση της ομαλότητας του δέρματος, στην απαλότητα και στο ομοιόμορφο χρώμα. Μετά το καλοκαίρι, έχετε συνήθως ένα ανομοιόμορφο μαύρισμα και ξηρό δέρμα, το οποίο είναι εύκολο να το ξεφορτωθείτε με την απολέπιση.

Αναζωογόνηση

Το δέρμα που είναι κουρασμένο από την έκθεση στον ήλιο, «φωνάζει» για τα χαμένα θρεπτικά συστατικά. Τοποθετώντας κατάλληλες μάσκες ή αναζωογονητικές θεραπείες, μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα τη σωστή ποσότητα βιταμινών, μετάλλων, λιπαρών οξέων κλπ. Αυτή η διαδικασία ενδυναμώνει τις εσωτερικές δομές, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και της όψης γενικότερα. Η ανανέωση του δέρματος το φθινόπωρο είναι ένα σημαντικό βήμα για την επανόρθωση της ομορφιάς του.

Ενυδάτωση

Τι λείπει από το δέρμα περισσότερο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές; Η ενυδάτωση φυσικά. Η ζέστη, ο καυτός ήλιος, το αλατισμένο νερό της θάλασσας, όλα αυτά συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων ενυδάτωσης. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να είναι ξηρό, θαμπό, σκληρό και ερεθισμένο. Το φθινόπωρο, μία καλή κρέμα προσώπου ίσως είναι χρήσιμη, για παράδειγμα μία με υαλουρονικό οξύ ή ουρία. Μία καλή λύση είναι να υποβληθείτε σε κατάλληλες θεραπείες, οι οποίες ενυδατώνουν με ισχυρό τρόπο το δέρμα. Αξίζει να θυμάστε ότι η συντήρηση της σωστής ενυδάτωσης του δέρματος είναι σημαντική και επηρεάζει την κατάστασή του και την όψη του το χειμώνα.

Ποιες θεραπείες  φροντίδας αξίζει να κάνετε το φθινόπωρο

Χημικό πίλινγκ 

Είναι ιδανική λύση όταν τα χειροποίητα scrub είναι αδύναμα. Η διαδικασία της απολέπισης χρησιμοποιεί οξέα φρούτων, όπως το γλυκολικό ή το αμύγδαλο, τα οποία κάνουν απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, μη-μηχανικά. Το δέρμα μετά την θεραπεία είναι λείο και τέλεια καθαρισμένο.

Μεσοθεραπεία

Μπορεί να γίνει με τη χρήση βελόνας, ή με την τεχνική microneedle (με τη βοήθεια ενός roller) ή χωρίς βελόνες. Ανεξαρτήτως τύπου, είναι η τέλεια φθινοπωρινή θεραπεία. Παραδίδει ένα σύνολο θρεπτικών συστατικών στο δέρμα και ενεργοποιεί τη διαδικασία της επανόρθωσης των κυττάρων.

Sonophoresis

Είναι ένας καλό τρόπος να θρέψετε εις βάθος και να ενυδατώσετε το δέρμα, εάν φοβάστε τις βελόνες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένα ειδικό προϊόν φροντίδας του δέρματος, τοποθετείται στο δέρμα, με τη χρήση υπέρηχου. Χάρη σε αυτό, ακόμα και οι ουσίες που δεν διαπερνούν συνήθως το στρώμα της επιδερμίδας, απορροφώνται.