ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τατουάζ για πλούσια και καλοσχηματισμένα φρύδια

Καλοσχηματισμένα, γεμάτα φρύδια: Αυτό αποτελεί must της εποχής. Τα πυκνά φρύδια μειώνουν χρόνια από την εμφάνιση και δείχνουν το πρόσωπο νεανικό.

Τη λύση για όσες δεν διαθέτουν αυτό το «προσόν» είτε λόγω κληρονομικότητας είτε επειδή οι θύλακες της τρίχας καταστράφηκαν από την χρόνια αφαίρεσή τους με το τσιμπιδάκι, επιχείρησε επιτυχώς να δώσει το τατουάζ στα φρύδια.

Το τατουάζ φρυδιών, αν δεν εφαρμοστεί σωστά και από έμπειρη τεχνήτρια μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να λύσει. Με τη μέθοδο, η μελάνη εισχωρεί σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος (στο χόριο), με αποτέλεσμα να έχουμε άσχημους αποχρωματισμούς ή απλωμένο σκούρο χρώμα, που δίνει στο φρύδι το εφέ του πασαλειμμένου μαρκαδόρου.

Οι διαφορές του «μόνιμου» με το «ημιμόνιμο»

Στην πραγματικότητα, το μόνιμο είναι το πιο ανθεκτικό στο χρόνο και χρησιμοποιείται βελόνα. Περιμένουμε ότι θα διαρκέσει τέσσερα με πέντε χρόνια και δεν θα χρειαστεί ανανέωση. Το ημιμόνιμο τατουάζ δίνει ένα αποτέλεσμα που έχει διάρκεια ένα με δύο χρόνια, γίνεται με λεπίδα και, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος και συνήθως χρειάζεται κάποιες συνεδρίες συντήρησης για να ανανεωθεί. Εναλλακτικά το αφήνουμε να σβήσει εντελώς.

Τι είναι η μέθοδος «τρίχα-τρίχα»

Η μέθοδος «τρίχα- τρίχα» κάνει χρήση σύγχρονων τεχνικών, όπως το «microblading»,  κατά τις οποίες ζωγραφίζονται λεπτές τριχούλες μια-μία. Δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις παθήσεων κατά τις οποίες έχει πέσει το σύνολο του τριχωτό (όπως η αλωπεκίαση) καθώς η αποτύπωση είναι πιο φυσική.

Πως διαλέγουμε χρώμα

Στο τατουάζ φρυδιών ακολουθούμε τα φυσικά μας χρώματα και όχι τη μόδα και τις τάσεις που κατά περίπτωση υιοθετούμε για να έχουμε ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα. Γενικά, το σωστό είναι να μπαίνει ένα τόνο πιο σκούρο στο χρώμα που είναι το φυσικό μας. Υπάρχει βέβαια περίπτωση γυναίκες να να βάφουν χρόνια τα μαλλιά τους σε μια συγκεκριμένη απόχρωση, π.χ. ξανθό, οπότε βάφεται το φρύδι και επιλέγεται ανάλογο χρώμα μελάνης.

Κάθε πότε χρειάζεται ανανέωση

Στο τατουάζ φρυδιών δεν υπάρχει τίποτα απόλυτο. Πολλά εξαρτώνται από τον τύπο του  δέρματος, την ηλικία, τον τρόπο ζωής, την κατάσταση υγείας και άλλους πολλούς παράγοντες. Ένας μέσος όρος πάντως είναι ένας με ενάμιση χρόνο. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ο μεγαλύτερος ζημιογόνος παράγοντας είναι ο ήλιος, τον οποίο αντιμετωπίζουμε με σκιά και αντιηλιακές κρέμες.

Ο ρόλος της ηλικίας

Από τη στιγμή που παίζει ρόλο η κατάσταση του δέρματος, σίγουρα η ηλικία είναι ένας σχετικός παράγοντας αλλά όχι απόλυτος. Μια γυναίκα μπορεί να διατηρεί μέχρι προχωρημένη ηλικία ένα δέρμα σφριγηλό και τονωμένο ενώ μία νεότερη γυναίκα να έχει μεγαλύτερη χαλάρωση για παράδειγμα. Η κάθε γυναίκα έχει χαρακτηριστικά που πρέπει να συνυπολογιστούν για να δημιουργηθεί το τέλειο αποτέλεσμα.

Μόδα στο τατουάζ φρυδιών

Ενώ υπάρχει μόδα για τα φρύδια γενικά, στο τατουάζ φρυδιών δεν υπάρχει Ο οδηγός στο τατουάζ φρυδιών, είναι η  μορφολογία του προσώπου της κάθε γυναίκας και τα φυσικά της χρώματα.

Η διαδικασία

Γίνεται μέτρηση με βάση τη μορφολογία του προσώπου, τη σωστή θέση και το τέλειο σχήμα των φρυδιών. Στη συνέχεια σχεδιάζονται με μολυβάκι τα φρύδια. Αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο βήμα γιατί συχνά οι γυναίκες χρειαζεται να εξοικειωθούν με την εικόνα τους πριν αποφασίσουν να τη μονιμοποιήσουν.

Στο επόμενο ραντεβού, «ξαναπατώνται» με μολύβια τα φρύδια και αρχίζει το ζωγράφισμα των φρυδιών με τη βελόνα. Η αίσθηση του πόνου δεν είναι η ίδια σε κάθε γυναίκα. Οι περισσότερες νιώθουν τσιμπηματάκια που συνηθίζονται πολύ γρήγορα και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Πότε ολοκληρώνεται η επούλωση

Στις δύο- τρεις πρώτες μέρες γίνεται αντιληπτή η δημιουργία σκλήρυνσης στην περιοχή (κάπαρο), η οποία σταδιακά και ανενόχλητα θα υποχωρήσει, αφήνοντας θεατό το τελικό αποτέλεσμα σε περίπου δέκα ημέρες.

Για μια εβδομάδα, κάθε πρωί και βράδυ πρωταρχικό μέλημα είναι να μείνει η περιοχή ενυδατωμένη. Επομένως, βάζουμε πρωί-βράδυ κρέμα τύπου bepanthol, δεν αφήνουμε να ξεραθεί, δεν βρέχουμε και σε καμία περίπτωση δεν το ξύνουμε.

Για τις επόμενες δέκα- δεκαπέντε ημέρες το περίσσιο χρώμα απορρίπτεται σταδιακά και αφήνει ένα πιο αχνό και εντελώς φυσικό αποτέλεσμα.

Ο ήλιος είναι μεγάλη απόλαυση αλλά και μεγάλη ζημιά για την επιδερμίδα μας και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να προφυλάξουμε και να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα που δημιουργήσαμε. Οπότε το αντηλιακό είναι απαραίτητο.