ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς να προστατέψετε το νέο tattoo σας

Αποφασίσατε να κάνετε τατουάζ για πρώτη φορά ή επιλέξατε ένα ακόμη για να ζωγραφίσετε το σώμα σας.

Υπάρχουν 7 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχει διάρκεια το χρώμα του και να το προστατέψετε.  

Μακριά από τον ήλιο

Ποτέ δεν χτυπάμε tattoo το καλοκαίρι. Αλλά έστω ότι το κάνατε, θα πρέπει να αποφύγετε τον ήλιο στο σημείο που το χτυπήσατε.

Μη λυπάστε την κρέμα

Βάλτε μπόλικη ενυδατική κρέμα και το δέρμα σας θα σε ευγνωμονεί. Η ενυδάτωση ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα και βοηθά στην επούλωση της πληγής. Χρησιμοποιήστε μια πλούσια ενυδατική η οποία απορροφάται αμέσως χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας στο δέρμα, καταπραΰνει και δροσίζει την επιδερμίδα.

Όχι υπερβολές με τη βαζελίνη

Όταν επουλωθεί η πληγή μη βάζετε κρέμες με βάση τη βαζελίνη. Μπορεί για τις πρώτες μέρες να είναι ιδανικές αλλά μακροχρόνια καταστρέφουν τη μελάνη του tatttoo. Προτιμήστε κρέμες με λεπτόρευστες υφές.

Πλύνετε τα χέρια σας πριν το ακουμπήσετε

Προτού αγγίξετε το φρεσκοχτυπημένο tattoo πλύντε τα χέρια με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι που δημιουργεί ασπίδα προστασίας από τα βακτηρίδια και καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα. Επίσης, πλένετε προσεκτικά το τατουάζ με χλιαρό νερό σκουπίζοντάς το ταμποναριστά κι όχι τρίβοντάς το, για να μην ερεθίσετε την πληγή. Καλό είναι να μην τραβάτε και τη μεμβράνη από το tattoo γιατί τις πρώτες μέρες το προφυλάσσει από νερό, τους ιούς και τα βακτήρια.

Βάλτε άφθονο αντηλιακό

Τι μπορεί να καταστρέψει το tattoo σας; Ο ήλιος, η άμμος και η θάλασσα. Προστατέψτε το με ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που θα μπλοκάρει τις ακτίνες του ήλιου προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα χρώματά του.

Μην το ξύνετε

Μπορεί να σας προκαλέσει έντονη φαγούρα. Μην το ξύνετε γιατί μπορεί να χαλάσει το σχέδιο. Μειώστε τη φαγούρα βάζοντας λίγο πάγο στο σημείο που σας φαγουρίζει.

Μην το ξεφλουδίζετε

Όταν ένα καινούριο τατουάζ επουλώνεται μπορεί να ξεφλουδίσει σε κάποια σημεία. Μην τα τραβάτε, διαφορετικά θα φθαρεί το σχέδιο.