ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Σωληνωτοί μαστοί: Πώς θα δώσετε στο στήθος σας το σχήμα που θέλετε

Οι σωληνωτοί μαστοί είναι μια συγγενή ανωμαλία των μαστών και αφορά άνδρες και γυναίκες.

Κατά την εφηβεία οι μαστοί σταματούν να εξελίσσονται και εμφανίζουν συγκεκριμένη δυσμορφία. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι άγνωστος και αφορά το 1%-5% των γυναικών.

Οι σωληνωτοί μαστοί δεν είναι απλά μικροί και υπο-αναπτυγμένοι, αλλά η εμφάνιση της δυσμορφίας ποικίλλει από μέτρια έως βαριά και τα τυπικά χαρακτηριστικά είναι:

* Μεγάλες και φουσκωτές θηλές σαν να έχουν κήλη

* Ασυνήθιστη μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο μαστών

* Πτώση των μαστών περισσότερο από την υπομαστική πτυχή

* Ελάχιστος μαστός και στενή βάση μαστών σε σύγκριση με τον θώρακα.

*Ασυμμετρία των μαστών μεταξύ των.

Η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τον θηλασμό της γυναίκας μια και πολλές φορές δεν υπάρχουν αρκετοί γαλακτοφόροι πόροι για να παράγουν το γάλα.

Θεραπεία

Η εμφάνιση των σωληνωτών μαστών μπορεί να αλλάξει με την πλαστική του στήθους από ειδικούς πλαστικούς χειρουργούς για τις περιπτώσεις αυτές. Η διόρθωση απαιτεί την λύση των ιστών (ξεδίπλωμα των ιστών) που είναι προς τα μέσα και άνω μέσω μιας μικρής τομής, την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης, το κατέβασμα της υπομαστικής πτυχής, την λύση των ιστών που στενεύουν τον μαστό και την μείωση και ανόρθωση της θηλής-θηλαίας άλω. Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν επίσης αν απαιτείται (σε βαριές περιπτώσεις) την διάταση των ιστών και κατόπιν την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.