ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Brazilian Butt Lift VS Αυξητικής γλουτών με εμφυτεύματα

H σωστή “έρευνα αγοράς” πριν αποφασίσετε ποια μέθοδο θα επιλέξετε για την ενίσχυση και ανόρθωση των γλουτών σας είναι απαραίτητη για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δύο είναι οι βασικές μέθοδοι για την ενίσχυση και ανόρθωση των γλουτών: το Brazilian Butt Lift και η αυξητική γλουτών με εμφυτεύματα. Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν τη χειρουργική επέμβαση BBL αντί για τα εμφυτεύματα, επειδή το λίπος μπορεί να μεταφερθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Κατά τη διάρκεια ενός BBL, ένας χειρουργός μπορεί να επιλέξει από πού να εγχύσει το λίπος για να δημιουργήσει το ιδανικό σχήμα. Μπορεί επίσης να αποφασίσει πόσο λίπος να συλλεχθεί για να βοηθήσει τον ασθενή να πάρει το μέγεθος που θέλει. Οι επιλογές είναι σημαντικά πιο περιορισμένες με τα εμφυτεύματα.

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι το BBL είναι οπτικά πιο φυσικό από τα εμφυτεύματα.

Επιπλέον, τα εμφυτεύματα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για επιπλοκές σε σύγκριση με το BBL. Η τομή που γίνεται για εμφυτεύματα είναι συνήθως μεγαλύτερη από ό,τι για το BBL, συνεπώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για κακή επούλωση πληγών ή ορατές ουλές. Τα εμφυτεύματα έχουν επίσης την τάση να γίνονται άβολα με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να είναι ορατά κάτω από το δέρμα.


Συνήθως, η μόνη φορά που ένας χειρουργός θα συστήσει εμφυτεύματα σε σχέση με ένα BBL είναι όταν ο ασθενής είναι πολύ λεπτός και έχει πρόβλημα να πάρει επιπλέον λίπος. Τα εμφυτεύματα λειτουργούν καλύτερα για άτομα που είναι λεπτά και προσπαθούν να προσθέσουν όγκο αλλά δεν έχουν αρκετό λιπώδη ιστό για το BBL. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, η επιλογή του σωστού γιατρού παίζει τεράστιο ρόλο, καθώς σε ένα λεπτό άτομο, θα είναι δύσκολα να «καμουφλαριστούν» τα εμφυτεύματα από τον επικαλυπτόμενο ιστό.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι έχουν καταγραφεί φαινόμενα κατά τα οποία το BBL εξασθένησε τελείως 10 ή 12 μήνες μετά την επέμβαση, με αποτέλεσμα το εφέ της ανόρθωσης να είναι ανεπαίσθητο. Επομένως, κάποιος που αναζητά μόνιμα αποτελέσματα μπορεί να επιλέξει τα εμφυτεύματα.

Μια λύση για ένα αδύνατο άτομο θα μπορούσε να είναι ο συνδυασμός BBL και εμφυτευμάτων. Τα εμφυτεύματα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στο κέντρο των γλουτών και το λίπος στην πλευρική περιοχή του μηρού και των γλουτών.