ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Χρησιμοποιήστε έξυπνα τα καλλυντικά σας

Τα προϊόντα φροντίδας που χρησιμοποιείτε μπορεί να γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικά με μερικά έξυπνα τρικ. Εκμεταλλευτείτε πλήρως την αντιγηραντική, λευκαντική ή ενυδατική δράση των καλλυντικών σας.

Αρχίστε με την απολέπιση

Τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας είναι λογικό να εμποδίζουν τη σωστή απορρόφηση οποιουδήποτε καλλυντικού. Γι αυτό πρέπει πρώτα να τα αφαιρέσετε.

Ένα απαλό τζελ καθαρισμού ανοίγει τους πόρους και αφαιρεί σκόνη και λιπαρότητα, όμως ένα scrub με λεπτούς κόκκους θα διευκολύνει πραγματικά την απορρόφηση των συστατικών της κρέμας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε scrub 2-3 φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες να κάνετε απλά καλό καθαρισμό.

Υπάρχουν κρέμες απολέπισης που είναι πολύ απαλές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά, ενώ με ένα βουρτσάκι καθαρισμού ενισχύετε τα αποτελέσματα ενός απλού τζελ. Αν πάλι έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα ή ακμή, είναι καλό να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο.

Ακολουθείστε τη σωστή σειρά

Επειδή οι περισσότερες χρησιμοποιείτε πάνω από ένα προϊόντα –κρέμα προσώπου, ορό, αντηλιακό– πρέπει να ξέρετε με ποια σειρά να τα εφαρμόζετε, ώστε τα συστατικά τους να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή δράση. Αυτό που θα απλώσετε πρώτο θα απορροφηθεί καλύτερα, γι’ αυτό πρέπει να είναι το προϊόν με τα πιο δραστικά συστατικά.

Αν σας απασχολούν, οι ρυτίδες φορέστε σε καθαρό δέρμα έναν αντιρυτιδικό ορό και στη συνέχεια βάλτε την ενυδατική σου. Αν πάλι έχετε δύο προβλήματα να αντιμετωπίσετε –π.χ. ρυτίδες και κηλίδες– φορέστε το πρωί μια αντιρυτιδική κρέμα ή όρο και το βράδυ ένα προϊόν κατά των καφέ κηλίδων. Έτσι εξασφαλίζετε μάξιμουμ αποτελέσματα από το κάθε καλλυντικό.

Απλώστε σε νωπή επιδερμίδα

Η νωπή επιδερμίδα λειτουργεί σαν σφουγγάρι και απορροφά τα πάντα. Ακόμη και τα προϊόντα με ρετινόλη έχει αποδειχτεί ότι εισχωρούν καλύτερα στο νωπό δέρμα. Προσοχή όμως, το δέρμα πρέπει να είναι νωπό και όχι υγρό.

Μετά λοιπόν το ντους ή τον καθαρισμό προσώπου μπορείτε να απλώσετε την κρέμα σας, ειδικά αν αυτή περιέχει συστατικά που εισχωρούν στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας για να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Το μόνο προϊόν που πρέπει να βάζετε σε στεγνή επιδερμίδα είναι το αντηλιακό με φυσικά φίλτρα, το οποίο δεν απορροφάται, αλλά στέκεται στο δέρμα και αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία.

Νερό στη σωστή θερμοκρασία

Το χλιαρό νερό διαστέλλει ελαφρά τα αγγεία και ανοίγει τους πόρους επιτρέποντας στην κρέμα σας να εισχωρήσει καλύτερα στην επιδερμίδα. Τα συστατικά της κάθε κρέμας έχουν καλύτερη και πιο άμεση δράση όταν το δέρμα είναι ζεστό.

Προσέξτε όμως, το νερό πρέπει να είναι χλιαρό, ποτέ πολύ ζεστό, γιατί θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

Προστατεύστε τα συστατικά

Ένας έξυπνος και πρακτικός τρόπος για να ενισχύσετε την απορροφητικότητα της επιδερμίδας είναι πάνω από την κρέμα να απλώσετε ένα προϊόν με πολύ παχιά υφή, όπως μια αλοιφή ή ένα λάδι. Με αυτόν τον τρόπο τα συστατικά “εγκλωβίζονται”, δεν μπορούν να εξατμισθούν και αυξάνεται η δράση τους.

Φυσικά, αυτό το τρικ μπορεί να εφαρμοστεί το βράδυ, με προϊόντα νύχτας, και θα πρέπει να αποφεύγεται σε κάθε περίπτωση αν έχετε τάση για ακμή ή αν χρησιμοποιείτε προϊόντα με ρετινόλη ή βιταμίνη C, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί.

Εφαρμόστε ρετινόλη μόνο το βράδυ

Τα προϊόντα με ρετινόλη είναι αποδεδειγμένα τα πιο δραστικά κατά των ρυτίδων, αλλά είναι προτιμότερο να φοριούνται νύχτα, αφού η δράση τους μειώνεται από τον ήλιο. Η ρετινόλη είναι ένα πολύ ενεργό συστατικό που απολεπίζει την επιδερμίδα, αφήνοντάς την πιο λεπτή και άρα πιο ευάλωτη στην ηλιακή ακτινοβολία.

Επιπλέον, όταν κοιμόμαστε το σώμα μας ανεβάζει ελαφρώς θερμοκρασία, άρα το δέρμα είναι πιο ζεστό και απορροφά καλύτερα όλα τα συστατικά, όχι μόνο τη ρετινόλη.

Δοκιμάστε έναν ορό

Ένας ορός περιέχει πάντα τα ίδια συστατικά με μια κρέμα, σε μεγαλύτερα όμως ποσοστά. Έτσι, προσφέρει μεγαλύτερη δράση και πιο άμεσα αποτελέσματα. Γι’ αυτό και μπορείτε πάντα να ρίξετε το βάρος της φροντίδας σε έναν ορό, να αντιμετωπίσετε με αυτόν το πρόβλημα που περισσότερο σας ενδιαφέρει και να συνεχίσετε με μια απλή κρέμα για την υπόλοιπη περιποίηση. Επιπλέον, οι οροί έχουν πιο λεπτή υφή από μια κρέμα, η οποία βοηθά τα συστατικά να εισχωρήσουν καλύτερα στο δέρμα.

Συνδυάστε σωστά τα προϊόντα σας

Ορισμένα συστατικά ταιριάζουν καλύτερα μεταξύ τους από ό,τι άλλα. Μια αντηλιακή κρέμα συνδυάζεται ιδανικά με μια αντιοξειδωτική, αφού η πρώτη απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία και η δεύτερη εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργεί η ακτινοβολία. Μια αντιοξειδωτική κρέμα μπορεί επίσης να συνδυαστεί με μια ενυδατική με πεπτίδια, τα οποία χρειάζονται αντιοξειδωτική προστασία για να λειτουργήσουν σωστά και να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Με τον ίδιο τρόπο μια κρέμα κατά των κηλίδων μπορεί να συνδυαστεί με μια αντιγηραντική με ρετινόλη, αφού και τα δύο προϊόντα αποχρωματίζουν με διαφορετικό τρόπο την επιδερμίδα. Η πρώτη εστιάζει στις δυσχρωμίες ενώ η δεύτερη απολεπίζει ελαφρά μειώνοντας έτσι και τις κηλίδες. Για περισσότερους αποτελεσματικούς συνδυασμούς συμβουλευτείτε και το δερματολόγο σας.