ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στην αισθητική χειρουργική

Ενώ η αύξηση του μαστού και η λιποαναρρόφηση αυξήθηκαν κατά 4% και 5% αντίστοιχα από το 2017, παρατηρήθηκε ελαφρά μείωση στις διαδικασίες του προσώπου.

Η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών δημοσίευσε νέα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τις πρόσφατες τάσεις στις αισθητικές επεμβάσεις. 

Οι επεμβάσεις για λόγους αισθητικής αυξάνονται στις ΗΠΑ τα τελευταία 5 χρόνια.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ της πλαστικής και της αισθητικής χειρουργικής.

Η αισθητική χειρουργική επικεντρώνεται στην οπτική βελτίωση του σώματος, ενώ η πλαστική χειρουργική αναδομεί τα μέρη του σώματος που έχουν υποστεί βλάβη λόγω ασθένειας, εγκαύματος ή τραύματος.

Κορυφαίες 5 αισθητικές επεμβάσεις το 2018

Η Αμερικανική Εταιρεία ανέφερε ότι για το 2018 οι πέντε δημοφιλέστερες επεμβάσεις ήταν:

Αύξηση του μαστού – 313.735 διαδικασίες.

Λιποαναρρόφηση – 258.558 διαδικασίες.

Ρινοπλαστική – 213.780 διαδικασίες.

Βλεφαροπλαστική – 206.529 διαδικασίες.

Κοιλιοπλαστική – 130.081 διαδικασίες.

Ενώ η αύξηση του μαστού και η λιποαναρρόφηση αυξήθηκαν κατά 4% και 5% αντίστοιχα από το 2017, παρατηρήθηκε ελαφρά μείωση στις διαδικασίες του προσώπου.

Ο αριθμός των επεμβατικών αισθητικών αυξήθηκε επίσης το 2018. Οι τρεις πιο δημοφιλείς μέθοδοι ήταν η Botulinum toxin τύπου A (Botox), τα υαλουρονικά fillers και τα χημικά πιλινγκ, που αυξήθηκαν κατά 3%, 2% και 1% αντίστοιχα από το 2017.

Η εστίαση είναι στο σώμα

Τα στοιχεία από την ASPS δείχνουν ότι τρεις από τις πέντε πρώτες αισθητικές επεμβάσεις το 2018 επικεντρώθηκαν στο σώμα. Ο αριθμός των λιποαναρροφήσεων αυξήθηκε κατά 12.000, ενώ οι χειρουργοί πραγματοποίησαν περισσότερες από 13.000 αυξητικές στήθους.

Η ελαφρά μείωση του αριθμού των ατόμων που προχώρησαν σε επεμβάσεις αισθητικής που σχετίζονται με το πρόσωπο είναι πιθανό να οφείλεται στη διαθεσιμότητα εναλλακτικών επιλογών, ελάχιστα επεμβατικών. Επιπρόσθετα, είναι πλέον δυνατό για τους χειρουργούς να εκτελούν εξειδικευμένες θεραπείες για διαφορετικές περιοχές του προσώπου και του λαιμού χωρίς να προχωρούν σ’ ένα πλήρες facelift.