ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αόρατα σιδεράκια για ενήλικες!

Οι δυνατότητες της λεύκανσης και των όψεων είναι πλέον αρκετά γνωστές και εξελίσσονται συνέχεια.

Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι ακόμα και για τους αυτούς που δεν έβαλαν σιδεράκια στην εφηβεία και δεν θα ήθελαν να το δοκιμάσουν σαν ενήλικες υπάρχει η λύση για να ισιώσουν τα δόντια τους.  

Τα αόρατα σιδεράκια είναι συστήματα διαφανών μεμβρανών που βοηθούν στην ευθυγράμμιση των δοντιών.

Αυτά τα συστήματα που αντικαθιστούν τα κλασικά σιδεράκια προσαρμόζεται στα δόντια σχηματίζοντας ένα εντελώς αόρατο «μασελάκι». Αυτά κατασκευάζονται ειδικά για κάθε ασθενή, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ένα ψηφιακό μοντέλο του στόματος. Πάνω σε αυτό το ψηφιακό μοντέλο ο ορθοδοντικός καθορίζει τις μετακινήσεις που πρέπει να γίνουν και μπορεί να δείξει στον ασθενή το τελικό αποτέλεσμα πριν καν ξεκινήσει η θεραπεία.

Αφού ο ασθενής συμφωνήσει στο τελικό αποτέλεσμα τότε κατασκευάζονται μια σειρά από απόλυτα διαφανείς νάρθηκες που φοριούνται διαδοχικά. Με κάθε νάρθηκα επιτυγχάνεται μια πολύ μικρή μετακίνηση των δοντιών, η οποία γίνεται τελείως ανώδυνα μέσα σε περίπου 15 ημέρες. Στην συνέχεια ακολουθεί το επόμενο μασελάκι που μετακινεί τα δόντια λίγο ακόμα.

Οι αλλαγές φαίνονται άμεσα και στο τέλος της θεραπείας το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.

Παρόλο που δύσκολα σκελετικά προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν πλήρως με αυτά τα συστήματα διάφανων μεμβρανών, ένας μεγάλος αριθμός ασθενών μπορεί να δει πολύ σημαντικές βελτιώσεις. Σε περίπτωση μάλιστα που συνδυαστούν και με τις διάφορες τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά ριζικό. Το βασικό σε κάθε περίπτωση είναι η καλή συνεργασία μεταξύ ασθενή, ορθοδοντικού και αισθητικού οδοντιάτρου ώστε να καθορισθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο θεραπείας που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ασθενή.