ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πλαστικές επεμβάσεις μόνο για άνδρες

Ποιες είναι οι πλαστικές επεμβάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε έναν άνδρα και ποιες είναι οι διαφορές στην διαδικασία από τις αντίστοιχες σε γυναίκα.

Κατά την επίσκεψή σας στον γιατρό θα πάρετε πολλές πληροφορίες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωσή σας. Εξηγώντας σας την επέμβαση βήμα-προς-βήμα, ο ιατρός θα μιλήσει μαζί σας για διάφορα θέματα που μπορεί να επηρεάσουν την επέμβαση. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πλήρως αυτά τα θέματα.

Χειρουργική προσώπου

Εάν σκέφτεστε να υποβληθείτε σε χειρουργική προσώπου ή λαιμού, ο ιατρός θα αξιολογήσει όλη την περιοχή, κεφάλι-πρόσωπο-λαιμός. Η γραμμή των μαλλιών σας υποχωρεί; Πόσο γεμάτες είναι οι φαβορίτες σας; Το δέρμα όπου φυτρώνουν γένια φτάνει μέχρι τα μάγουλα ή κάτω στον λαιμό; Υπάρχουν ουλές στο πρόσωπο; Το δέρμα έχει εγκαύματα από τον ήλιο; Το δέρμα στο λαιμό παρουσιάζει χαλάρωση;
Γενικά, είναι γνωστό ότι το δέρμα του προσώπου του άνδρα αιματώνεται καλύτερα από της γυναίκας. Τα πρόσωπα των ανδρών αιμορραγούν περισσότερο κατά την επέμβαση και είναι πιο επικίνδυνο να σχηματιστεί προσωρινή συσσώρευση αίματος κάτω από το δέρμα, που ονομάζεται αιμάτωμα, μετά την επέμβαση.
Επίσης, οι τυχόν ουλές που θα προκύψουν μετά την επέμβαση μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καλυφθούν σε έναν άνδρα, καθώς οι άνδρες δεν φορούν μέικαπ, ούτε χτενίζουν τα μαλλιά τους κοντά στο πρόσωπο, όπως πολλές γυναίκες.

Η τριχοφυΐα και τα γένια μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ προσώπου. Εάν έχετε φαλάκρα ή τα μαλλιά σας αραιώνουν, μπορεί να χρειαστεί μεγάλη χειρουργική δεξιότητα για να καλυφθεί η τομή του λίφτινγκ, ιδιαίτερα στην περιοχή των κροτάφων. Εάν το δέρμα στο πάνω μέρος του λαιμού που έχει τρίχες τραβηχτεί πίσω από τα αυτιά σας κατά την επέμβαση, ίσως χρειαστεί να ξυρίζεστε πίσω από τα αυτιά ή στον αυχένα. Όμως, μερικές φορές, η ηλεκτρόλυση μπορεί να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Συζητήστε οπωσδήποτε με τον χειρουργό για αυτές τις πιθανότητες.

Τι γίνεται με το διπλοσάγονο

Για πολλούς άνδρες η περιοχή λίπους κάτω από το σαγόνι αποτελεί επίσης πρόβλημα. Στους νεότερους ασθενείς, μπορεί να αρκεί η λιποαναρρόφηση για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα. Οι μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς μπορεί να χρειαστούν πλήρες λίφτινγκ προσώπου και λίφτινγκ λαιμού που μπορεί να περιλαμβάνουν την αφαίρεση του περιττού λίπους και το τέντωμα του μυώδους πλατύσματος που απλώνεται προς τα κάτω σε κάθε πλευρά του λαιμού. Αυτοί οι μυες είναι συνήθως παχύτεροι στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, αλλά δεν αποτελούν ιδιαίτερη πρόκληση για τον πλαστικό χειρουργό.

Θεραπείες «λείανσης» του δέρματος του προσώπου

Το ξύρισμα αναβάλλεται για περίπου 3 εβδομάδες μετά από μία θεραπεία λείανσης του δέρματος, όπως το χημικό πήλινγκ ή η δερμοαπόξεση. Επειδή σε αυτές τις επεμβάσεις αφαιρούνται οι επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος το πρόσωπό σας θα παραμείνει ευαίσθητο, πρησμένο και θα έχει έντονο ροζ χρώμα για αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση.
Κάποιοι άνδρες είναι ευχαριστημένοι που τα γένια τους βοηθούν στο να καλυφθεί το ροζ χρώμα του δέρματος που αναρρώνει – ιδιαίτερα αν δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν καλυπτικό μέικαπ.

Οι άνδρες που ανησυχούν για την εμφάνισή τους καλό θα είναι να μην καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά για περίπου 4 εβδομάδες. Το αλκοόλ κάνει τις περιοχές του δέρματος του προσώπου που υποβλήθηκαν στη θεραπεία να πάρουν ένα έντονο κόκκινο, αναψοκοκκινισμένο χρώμα.

Αλλαγές στα χαρακτηριστικά του προσώπου

Οι αισθητικές επεμβάσεις όπως η χειρουργική στα βλέφαρα, η ρινοπλαστική και η χειρουργική εμφυτευμάτων προσώπου γίνονται ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο στους άνδρες και στις γυναίκες. Όμως, είναι σημαντικό να πείτε στον χειρουργό σας αν επιθυμείτε πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά – ένα σαγόνι με εντονότερη γραμμή, πιο προτεταμένα ζυγωματικά, πιο δυνατή μύτη.

Αντικατάσταση μαλλιών

Το κύριο θέμα για τους άνδρες που σκέφτονται να κάνουν χειρουργική αντικατάστασης μαλλιών είναι ο χρόνος που απαιτείται. Η αντικατάσταση μαλλιών που δίνει φυσικό αποτέλεσμα απαιτεί αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, με μεγάλα διαστήματα ανάρρωσης. Μία πλήρης σειρά εμφύτευσης μαλλιών μπορεί να διαρκέσει από 18 μήνες έως 2 ή και περισσότερα χρόνια.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι άλλοι ίσως να μπορούν να διακρίνουν τις τομές ή τα σημεία μεταμόσχευσης, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών. Εάν η δουλειά ή ο τρόπος ζωής σας δεν συμβαδίζει με μία μεγάλη περίοδο θεραπείας, συζητήστε με τον χειρουργό σας για εναλλακτικές λύσεις στη μεταμόσχευση μαλλιών, όπως η χειρουργική για τοποθέτηση καλύμματος ή η μείωση της επιφάνειας της κεφαλής.

Λιποαναρρόφηση- σμίλευση σώματος

Το ιδανικό ανδρικό σώμα θεωρείται ότι είναι αδύνατο, αθλητικό, με μεγάλες πλάτες και θώρακα, επίπεδη κοιλιά και στενή περιοχή μηρών-γοφών. Όμως καθώς μεγαλώνουν οι άνδρες, συνήθως συσσωρεύεται λίπος γύρω από την κοιλιά, τους λαγώνες (“σωσίβιο”), την περιοχή του στήθους (πάθηση που ονομάζεται γυναικομαστία) και στο σαγόνι και τον λαιμό. Οι άνδρες μερικές φορές καταφεύγουν στη λιποαναρρόφηση για να αφαιρέσουν αυτές τις περιοχές λίπους που δεν ανταποκρίνονται στη δίαιτα και την άσκηση.

Σε πολλές περιπτώσεις, η λιποαναρρόφηση και μόνο μπορεί να διορθώσει με επιτυχία αυτές τις προβληματικές περιοχές. Οι άνδρες διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματός τους για περισσότερο διάστημα από ό,τι οι γυναίκες και οι περιοχές λίπους κάτω από το δέρμα συνήθως είναι πιο σφριγηλές και περιέχουν περισσότερα αγγεία από ό,τι στις γυναίκες. Λόγω αυτών και άλλων παραγόντων, η λιποαναρρόφηση στους άνδρες είναι συνήθως πολύ αποτελεσματική.

Οι άνδρες που έχουν χαλαρό δέρμα και περιοχές περιττού λίπους μπορεί να προτιμήσουν την παραδοσιακή διαδικασία της εκτομής (χειρουργική αφαίρεση δέρματος) πέραν της λιποαναρρόφησης. Μπορεί επίσης να γίνει εκτομή στους ασθενείς με γυναικομαστία των οποίων η διόγκωση του στήθους αποτελείται κυρίως από αδενικό ιστό και όχι από λίπος.

Για τους άνδρες, συνηθισμένα σημεία για λιποαναρρόφηση είναι η περιοχή κάτω από το σαγόνι και γύρω από τη μέση, καθώς και στη μείωση του διογκωμένου στήθους, πάθηση που είναι γνωστή ως γυναικομαστία.

Μείωση κοιλιάς

Οι άνδρες που έχουν πλαδαρό δέρμα στην κοιλιά (συνήθως λόγω πολύ μεγάλης απώλειας βάρους), πλαδαρούς κοιλιακούς μυς και/ή παραμελημένη κήλη μπορούν να επιλέξουν την ολική κοιλιοπλαστική ή “tummy tuck”. Πρόκειται για σοβαρή χειρουργική επέμβαση όπου αφαιρείται το περιττό λίπος, τεντώνονται οι μυς του κοιλιακού τοιχώματος και μειώνει η περίμετρος της μέσης. Οι άνδρες που υποβάλλονται σε ολική κοιλιοπλαστική εκπλήσσονται συχνά από τον μεγάλο χρόνο ανάρρωσης. Ορισμένοι ασθενείς δεν μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους παρά μόνο 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση.
Οι άνδρες με ικανοποιητική ελαστικότητα του δέρματος που έχουν μέτρια ποσότητα περιττού κοιλιακού λίπους ενδεχομένως να χρειάζονται μόνο λιποαναρρόφηση.

Χειρουργική τόνωση των μυών

Τα τελευταία χρόνια, οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν επινοήσει μεθόδους βελτίωσης των γραμμών των μυών με αισθητικά εμφυτεύματα και τεχνικές “σμίλευσης”.
Τα εμφυτεύματα γαστροκνημίας που αρχικά δημιουργήθηκαν για να διορθωθεί η γραμμή των ποδιών μετά από ατύχημα ή σε άτομα που έπασχαν από πολιομυελίτιδα χρησιμοποιούνται τώρα μερικές φορές, για να “γεμίσει” αισθητικά το κάτω μέρος του ποδιού. Ομοίως, τα θωρακικά εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί ο θώρακας ανδρών που πάσχουν από το σύνδρομο Poland μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν σε όγκο οι θωρακικοί μύες υγιών ανδρών.
Κάποιοι ιατροί έχουν αρχίσει να προσφέρουν στους άνδρες ασθενείς τους την κοιλιακή χάραξη, μία νέα τεχνική λιποαναρρόφησης που κάνει την κοιλιακή περιοχή πιο μυώδη και γραμμωμένη.
Οι άνδρες που σκέφτονται να υποβληθούν σε αισθητική τόνωση των μυών θα πρέπει να θυμούνται ότι αυτές οι επεμβάσεις είναι σχετικά νέες. Καλύτερο είναι να ζητήσουν τη συνδρομή ενός πλαστικού χειρουργού που έχει εκπαιδευτεί επαρκώς σε αυτές τις μεθόδους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.