ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις για άνδρες

Το ποσοστό των ανδρών που προχωρούν σε μια αισθητική επέμβαση αυξάνεται σημαντικά, ενώ οι χειρουργοί αναφέρουν διαφορετικές τάσεις ανά ηλικιακή ομάδα.

Οι έρευνες λένε ότι όλο και περισσότεροι άνδρες αναζητούν βοήθεια από τους πλαστικούς χειρουργούς για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη. Μόνο το 2017, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1,3 εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις σε άνδρες.

Η Δρ Lorelei Grunwaldt από το Πίτσμπουργκ λέει ότι βλέπει πολλούς νέους άνδρες που ενδιαφέρονται για λιπογλυπτική. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση (αύξηση 23%) και οι κοιλιοπλαστικές (αύξηση 12%) είναι πολύ δημοφιλείς ανάμεσα στους άνδρες τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ οι επεμβάσεις για την εξάλειψη της γυναικομαστίας αυξήθηκαν περίπου 30% το ίδιο διάστημα.

Ενώ οι νέοι άνδρες φαίνεται να επικεντρώνονται στην ενίσχυση του σώματός τους, οι ηλικιωμένοι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο για ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες για να αφαιρέσουν χρόνια από τα πρόσωπά τους. Σχεδόν 100.000 άνδρες έβαλαν fillers το 2017, ποσοστό αυξημένο κατά 99% από το 2000, με το Botox να είναι τετραπλό σε δημοτικότητα.