ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

«Ανοίξτε» το βλέμμα σας με τα εφέ για μεγάλα μάτια!

Το makeup μπορεί να κάνει θαύματα.

Με τη βοήθεια 8 έξυπνων τρικ και μερικών καλλυντικών που έχετε ήδη στο νεσεσέρ σας (βλ. concealer, λευκό eyeliner, highlighter, ανοιχτόχρωμη σκιά, μάσκαρα για μήκος) μπορείτε να «ανοίξετε» το βλέμμα σας και να δημιουργήσετε την εντύπωση μεγάλων, νεανικών και σαγηνευτικών ματιών, ακόμη κι αν αυτά κανονικά είναι μικρά και βαθουλωτά.

Περιποιηθείτε τα φρύδια σας

Τα φυσικά, πυκνά και καλοσχηματισμένα φρύδια πλαισιώνουν το μάτι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άσχετα με το σχήμα του. Συγκεκριμένα, οι όχι τόσο επιμελημένες τρίχες στο πάνω μέρος του φρυδιού αποσπούν την προσοχή από τα μικρά μάτια, με αποτέλεσμα αυτά να φαίνονται μεγαλύτερα. Κρατήστε λοιπόν το τσιμπιδάκι μακριά από το ανώτερο τμήμα του φρυδιού και τραβήξτε μόνο τις τρίχες κάτω από το τόξο ώστε να πετύχετε ένα καθαρό και «ανορθωμένο» αποτέλεσμα.

Καλύψτε τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι θεωρούνται ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των γυναικών. Αν στο γεγονός ότι προσθέτουν περιττά χρόνια στην όψη σας, προσθέσετε και το ότι κάνουν τα μάτια να φαίνονται ακόμη πιο μικρά και καθοδικά, τότε κερδίζουν άνετα την πρωτιά ακόμη και από τις ρυτίδες. Για να τους καμουφλάρετε, πείτε “ναι” σε ένα concealer 2-3 τόνους πιο ανοιχτό από το foundation και απλώστε το σε σχήμα ανάποδου τριγώνου κάτω από τα μάτια σας.

Πείτε «ναι» στο λευκό eyeliner

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτόχρωμο eyeliner – λευκό, nude ή ακόμη και ροδακινί- στο κάτω βλέφαρό σας; Αν όχι, χάνετε το άμεσο εφέ πιο επιμηκυμένων ματιών! Εφαρμόστε το επίσης και στην εσωτερική γωνία του ματιού, στο “V” που σχηματίζεται κοντά στην μύτη, για έξτρα φωτεινότητα. Ένα nude ή χλωμό μολύβι ματιών στην εσωτερική γωνία κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα.  

Δώστε φως γύρω από το φρύδι

Ο no1 κανόνας της τεχνικής του highlighting λέει να εφαρμόζετε τις γυαλάδες στα σημεία του προσώπου σας τα οποία θέλετε να «φέρετε προς τα μπροστά». Με λίγα λόγια δηλαδή αν απλώσετε λίγο highlighter κάτω από το φρύδι και πάνω από το ψηλότερο σημείο του τόξο, πετυχαίνετε αμέσως ένα mini brow lift και δημιουργείτε οπτικά περισσότερο χώρο στην περιοχή των ματιών.

Μην παραλείψετε το ειδικό ψαλίδι για τις βλεφαρίδες

Η καμπύλη στις βλεφαρίδες, πέρα από το γεγονός ότι χαρίζει μια σαγήνη και μια sexy διάθεση στο βλέμμα, επιτρέπει μια μεγαλύτερη περιοχή του βλεφάρου να γίνει ορατή, αφού πλέον δεν την «σκεπάζουν» οι ίσιες τρίχες. Για να πετύχετε αυτό το πολυπόθητο εφέ με τις γυριστές βλεφαρίδες, δεν έχετε παρά να κάνετε το ειδικό ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σύμμαχό σας. Μην ξεχάσετε επίσης να το θερμάνετε λίγο με το πιστολάκι ή να το βουτήξετε σε ζεστό νερό πριν την χρήση του.

Χρησιμοποιήστε μια μάσκαρα για μήκος

Αφού προετοιμάσετε τις βλεφαρίδες σας με το ειδικό εργαλείο, ώρα να «κλειδώσετε» την καμπύλη στην θέση της με μια μάσκαρα για μήκος και curling εφέ. Με μικρές κινήσεις ζιγκ-ζαγκ εστιάστε κυρίως το προϊόν στις ρίζες των βλεφαρίδων και στο κέντρο του ματιού ώστε να «τραβήξετε» ουσιαστικά το βλέμμα προς τα πάνω. Για τον ίδιο λόγο καλό θα ήταν να μην βάψετε τις κάτω βλεφαρίδες σας.

Προτιμήστε τις ανοιχτόχρωμες σκιές

Ο συνδυασμός σκουρόχρωμων smoky σκιών και μικρών ματιών είναι απαγορευτικός, αφού «βαραίνει» τα βλέφαρα και τα κάνει να φαίνονται ακόμη πιο κλειστά από ότι ήδη είναι. Όσο κι αν τις αγαπάτε, δυστυχώς θα πρέπει να τις αφήσετε στην άκρη και να προτιμήσετε πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις (για παράδειγμα χρυσό και μπεζ) σε ιριδίζουσες υφές, οι οποίες αντανακλούν το φως και μεγαλώνουν το βλέμμα.

Αφήστε το eyeliner σας πιο θολό

Για εσάς που δεν αποχωρίζεστε την γραμμή eyeliner σας σε καθημερινή βάση, αυτό το trick θα σας φανεί σωτήριο. Αρχικά, αντικαταστήστε το μαύρο eyeliner σας με ένα σε σκούρα μπλε απόχρωση, η οποία τονίζει καλύτερα το λευκό της κόρης και άρα δημιουργεί την εντύπωση μεγαλύτερου και φωτεινότερου βλέμματος. Έπειτα, σχεδιάστε μια γραμμή σύριζα στις βλεφαρίδες σας, αλλά μόνο στα εξωτερικά 2/3 του ματιού, και τραβήξτε την προς τα έξω και πάνω.

Τέλος, αν θέλετε να μακιγιάρετε και το κάτω βλέφαρό σας, μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό μολύβι ματιών και να το σβήσετε στην εξωτερική γωνία. Τα υγρά eyeliners στο κάτω βλέφαρο μπορεί να δείξουν αυστηρά και σκληρά και να μικρύνουν το μάτι.