ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ενέσιμη σιλικόνη στα χείλη: Γιατί απαγορεύεται δια ροπάλου!

Η επικινδυνότητα της ενέσιμης σιλικόνης για αύξηση των χειλιών έχει γίνει ευτυχώς τα τελευταία χρόνια γνωστή στο ευρύ κοινό, ωστόσο παραμένει ακόμα και τώρα η νούμερο ένα αιτιολογία για παραμορφώσεις του προσώπου μετά από αισθητικές πράξεις.

Να αναφερθεί ότι η πλειονότητα των ενέσεων σιλικόνης στα χείλη δεν πραγματοποιούνται από πλαστικούς χειρουργούς, καθώς γνωρίζουν τους κινδύνους και τις αποφεύγουν.

Γιατί είναι τόσο επικίνδυνη;

Η σιλικόνη αυτή καθ αυτή ως υλικό είναι απόλυτα βιοσυμβατή, δηλαδή προκαλεί σπάνια προβλήματα και αντιδράσεις στον οργανισμό, γεγονός που επαληθεύεται από τα ενθέματα σιλικόνης, τα οποία χρησιμοποιούνται για αυξητική στήθους εδώ και 40 χρόνια περίπου, χωρίς προβλήματα και επιπλοκές. Η διαφορά έγκειται στα μόρια της σιλικόνης.

Η συμπαγής σιλικόνη, όπως αυτή που υπάρχει στα ενθέματα στήθους ή στα μόνιμα ενθέματα προσώπου, δεν διασπάται και δεν απορροφάται από τα κύτταρα του οργανισμού μας με αποτέλεσμα να μη δημιουργεί τοπικές αντιδράσεις ή αλλοιώσεις.

Αντίθετα στην ενέσιμη σιλικόνη τα μόρια του υλικού είναι σε υγρή μορφή και σχετικά μικρού μεγέθους, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να την αναγνωρίζουν σαν ξένο σώμα και να προσπαθούν να την απομακρύνουν. Στην προσπάθειά τους αυτή, πρώτον καταστρέφονται τα κύτταρα διότι αδυνατούν να διασπάσουν το υλικό και δεύτερον αποφράσσονται τα λεμφικά αγγεία, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται κοκκιώδης ιστός (σιλικονώματα) και λεμφική στάση.

Αυτό οδηγεί σε παραμόρφωση της περιοχής, που κυμαίνεται από μέτρια έως και πολύ βαριά και μάλιστα πέρα από το σημείο της ένεσης. Επίσης, όσο περνούν τα χρόνια, η κατάσταση συνεχίζει και επιδεινώνεται διότι τα ελεύθερα μόρια της σιλικόνης συνεχίζουν να προκαλούν βλάβες στην περιοχή.

Πώς διορθώνεται το πρόβλημα

Στο ερώτημα αν υπάρχει λύση εφόσον έχει ήδη εφαρμοστεί ενεσιμη σιλικόνη στα χείλη, η απάντηση είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφαιρεθεί η σιλικόνη στο σύνολό της και πάντα μένουν ελεύθερα μόρια τα οποία θα συνεχίσουν να προκαλούν βλάβες.

Η χειρουργική θεραπεία αποσκοπεί στο να ελαττωθεί το φορτίο σιλικόνης, να αφαιρεθεί ο κοκκιώδης ιστός και να διορθωθούν τα δευτερεύοντα προβλήματα της περιοχής, όπως χαλάρωση, ασυμμετρία κτλ. Συνήθως μια επέμβαση δεν αρκεί και χρειάζεται επανάληψη ή συμπληρωματικές επεμβάσεις καθώς τα προβλήματα επιδεινώνονται.

Εντυπωσιακή η βελτίωση μετά την αφαίρεση της σιλικόνης

Η βελτίωση μετά τη χειρουργική αποκατάσταση είναι συνήθως εντυπωσιακή και οι ασθενείς ανακουφίζονται τόσο από τον πόνο, αλλά κυρίως από τη δυσμορφία που προκαλεί η σιλικόνη. Οι τομές γίνονται σε σημεία μη εμφανή. Δυστυχώς τα χείλη δεν είναι οι μόνες περιοχές όπου έχουν γίνει ενέσεις υγρής σιλικόνης στο παρελθόν και συχνά η σιλικόνη βρίσκεται στα ζυγωματικά, τα μάγουλα το πηγούνι, προκαλώντας εξίσου βαριές δυσμορφίες.

Πέρα από τις χειρουργικές επεμβάσεις, τα κοκκιώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν φαρμακευτικά με ενέσεις κορτιζόνης ή τριαμκινολόνης τοπικά, οι οποίες βελτιώνουν σημαντικά το πρόβλημα, αλλά χρειάζονται επανάληψη κάθε 2-6 μήνες.

Οι πλαστικοί χειρουργοί προειδοποιούν!

Πριν υποβληθείτε σε κάποια ενέσιμη θεραπεία να ρωτάτε πάντα ποιο υλικό θα χρησιμοποιηθεί, καθώς επίσης και εάν ο γιατρός που πραγματοποιεί τις θεραπείες έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά και γνώσεις γύρω από το αντικείμενο. Για όσες και όσους είχαν την ατυχία να υποβληθούν σε ενέσεις σιλικόνης στα χείλη η σε άλλο σημεία του προσώπου καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό για να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες θεραπείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.