ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Γιατί οι άνδρες έχουν συχνά πιο έντονες ρυτίδες στο μέτωπο από τις γυναίκες

Οι ρυτίδες στο μέτωπο είναι ένα από τα αναπόφευκτα σημάδια του χρόνου, το οποίο συχνά είναι πιο έντονο στους άνδρες. Μάθετε τις αιτίες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Οι ενήλικες αναπτύσσουν με την πάροδο του χρόνου περισσότερες γραμμές στο μέτωπό τους καθώς μεγαλώνουν επειδή παράγουν λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, τις πρωτεΐνες που δίνουν στο δέρμα τη δομή και την ελαστικότητά του.

Οι μύες στο μέτωπο φταίνε για αυτό αφού ενεργοποιούνται κάθε φορά που κάποιος συνοφρυώνεται, σηκώνει το φρύδι του ή παίρνει μια έκφραση. Για τους άνδρες, οι γραμμές των ματιών συχνά αποτελούν μεγαλύτερο πρόβλημα απ ‘ό, τι για τις γυναίκες, επειδή οι άνδρες έχουν περισσότερους μύες, πράγμα που σημαίνει και βαθύτερες ρυτίδες.

Επομένως, μην θεωρείτε ότι γερνάτε. Σκεφτείτε ότι έχετε ένα ισχυρό πρόσωπο.

“Το δέρμα είναι σαν ένα φύλλο χαρτιού. Όσο περισσότερο το διπλώνεις, τόσο περισσότερες και βαθύτερες γραμμές θα αναπτυχθούν”, εξηγεί η πλαστικός χειρούργος Dr. Inessa Fishman. “Οι άντρες, όπως και οι γυναίκες, αναπτύσσουν γραμμές έκφρασης στα μάτια λόγω της ενεργοποίησης των υποκείμενων μυών – όταν σηκώνουν τα φρύδια ή συνοφρυώνονται.”

Όπως συμβαίνει με όλες οι ρυτίδες προσώπου, η γενετική μπορεί να κάνει τις ρυτίδες του μετώπου καλύτερες ή χειρότερες. Ο τρόπος ζωής παίζει επίσης ρόλο. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από κάποια χρόνια ασθένεια, καπνίζουν, δεν φορούν αντηλιακό, δεν ενυδατώνονται ή έχουν έλλειψη βιταμινών είναι πιθανότερο να έχουν ρυτίδες στο μέτωπο. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ρυτίδες στο μέτωπο μπορεί επίσης να είναι σημάδι καρδιακής νόσου.

Αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ένα καλοήθες σημάδι της γήρανσης, και ίσως, δείγμα μερικών κακών συνηθειών. Επειδή το βάθος και η σοβαρότητα των ρυτίδων του μετώπου συσχετίζεται άμεσα με το πόσο μυώδεις είναι οι μύες του μετώπου, ο χειρουργός Δρ Zachary Farris εξηγεί ότι οι άνδρες που χρησιμοποιούν αυτούς τους μύες είναι πιο πιθανό να έχουν ρυτίδες.

Ποια είναι η λύση; Το Botox, που λειτουργεί με εξασθένιση των μυών με αλλαντίαση. Οι ασθενέστεροι μύες σημαίνουν λιγότερες και λιγότερο βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο. Αλλά πιθανώς να χρειαστούν συχνές θεραπείες, κάθε τρεις μήνες. Ο Δρ Fishman λέει ότι έχει δει μια αύξηση στους άνδρες πελάτες τα τελευταία χρόνια. Οι άνδρες, φαίνεται ότι ενδιαφέρονται να σβήσουν κάποιες γραμμές ώστε να δείχνουν νεότεροι, αλλά και ίσως λιγότερο θυμωμένοι.

Οι άνδρες που ανησυχούν για τις ρυτίδες μπορούν να φορούν περισσότερο αντηλιακό, να πίνουν περισσότερο νερό και να προσπαθήσουν να διαχειριστούν το άγχος, αλλά οι ρυτίδες είναι πιθανό να έρθουν όπως και να έχει. Τα προϊόντα με βιταμίνη C, λινολενικό οξύ και ρετινόλη μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των ρυτίδων.