ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Το παιδί σας είναι αρκετά ώριμο για ωτοπλαστική;

Όταν πρόκειται για τις περισσότερες διαδικασίες πλαστικής χειρουργικής, οι γονείς συνήθως δεν συμμετέχουν. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών είναι ενήλικες-και για καλό λόγο.

Η πλαστική χειρουργική είναι μια εξαιρετικά προσωπική απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται συνήθως από το άτομο που κάνει τη διαδικασία, και όχι από έναν αγαπημένο. Εκτός από αυτό, μερικά μέρη του σώματος (όπως η μύτη) δεν ωριμάζουν μέχρι το παιδί να μεγαλώσει. Υπάρχει όμως μια διαδικασία που αποτελεί μείζονα εξαίρεση: η ωτοπλαστική ή η αναμόρφωση του αυτιού. Συχνά, οι καλύτεροι υποψήφιοι για ωτοπλαστική είναι παιδιά που δεν έχουν καν ξεκινήσει το νηπιαγωγείο.

Τι είναι η ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική είναι μια κοινή αισθητική χειρουργική διαδικασία. Φέρνει τα προεξέχοντα αυτιά πιο κοντά στο κεφάλι και μπορεί να αντιμετωπίσει άλλες παραμορφώσεις του αυτιού που μπορούν να κάνουν τα παιδιά να νιώθουν αμήχανα για την εμφάνισή τους. Τα περισσότερα μικρά παιδιά δεν καταλαβαίνουν το αισθητικό πρόβλημα με τα αυτιά. Αρχίζει συνήθως να γίνεται αισθητό, όταν τα άλλα παιδιά παρατηρούν ότι είναι “διαφορετικά” και αρχίζουν να κάνουν σχόλια. Η ωτοπλαστική είναι μια απλή χειρουργική επέμβαση που μπορεί να αλλάξει μόνιμα το σχήμα των αυτιών και να βοηθήσει τα παιδιά να αισθάνονται πιο σίγουρα σε σχολικές ή κοινωνικές καταστάσεις.

Γιατί οι καλοί υποψήφιοι για ωτοπλαστική είναι τα παιδιά;

Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους η ωτοπλαστική είναι συνήθως καλύτερη για τους νέους ασθενείς.

Κατ ‘αρχάς, τα αυτιά ωριμάζουν πολύ νωρίτερα από άλλα μέρη του σώματος, συνήθως όταν το παιδί είναι πέντε ή έξι ετών. Δεύτερον, τα παιδιά συχνά δέχονται αρνητικά σχόλια για μεγάλα ή προεξέχοντα αυτιά και η αναμόρφωση τους πριν μπει ένα παιδί στο σχολείο μπορεί μερικές φορές να αποτρέψει τον εκφοβισμό. Τέλος, ο χόνδρος του αυτιού είναι πιο εύπλαστο στα μικρά παιδιά, γεγονός που μπορεί να κάνει τη διαδικασία πιο επιτυχημένη συνολικά. Ορισμένοι γονείς επίσης ελπίζουν ότι η χειρουργική επέμβαση θα είναι λιγότερο τραυματική για ένα παιδί όταν είναι νέοι. Πολλά παιδιά τελικά ξεχνούν την εμπειρία συνολικά.

Ωστόσο, η επιλογή της ωτοπλαστικής για το παιδί σας δεν είναι ποτέ εύκολη απόφαση. Μερικά παιδιά είναι πιο ώριμα από άλλα. Είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσετε με βάση τη μοναδικότητα και την ωριμότητα του παιδιού σας.

Το παιδί σας είναι αρκετά ώριμο για τη διαδικασία;

Ως γονέας που σκέφτεστε την ωτοπλαστική, έχετε κάποιες ευθύνες. Το πρώτο είναι να σκεφτείτε τα κίνητρά σας. Είναι το μείζον στη σκέψη σας, αυτό που συμφέρει το παιδί σας; Αυτή είναι η στιγμή να αποστασιοποιηθείτε από τα συναισθήματά σας και να σκεφτείτε το παιδί σας.

Μπορούν τα παιδιά να καταλάβουν πλήρως τη διαδικασία;

Τα παιδιά ηλικίας πέντε έως επτά ετών μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά από άποψη ανάπτυξης. Πριν αποφασίσετε για την ωτοπλαστική για το παιδί σας, θα πρέπει να εξηγήσετε τη διαδικασία πλήρως και να βεβαιωθείτε ότι κατανοούν ποια είναι η διαδικασία. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι ξέρουν τι να περιμένουν. Ο λόγος για τη διαδικασία μπορεί να είναι δύσκολος ή αμήχανος, αλλά είναι σημαντικό τα παιδιά να ενημερώνονται και να συναινούν.

Πρέπει να τα πιέσετε;

Μερικά παιδιά που αισθάνονται ήδη μειονεκτικά για τα αυτιά τους είναι ενθουσιασμένα για την προοπτική αλλαγής τους. Αν πρέπει να «δωροδοκήσετε» το παιδί σας ή να το ωθήσετε να πεί “ναι” στη χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να περιμένετε για σίγουρα. Δεν πρέπει ποτέ να πάρετε μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς την απόλυτη συνεργασία του παιδιού σας.

Θα ακολουθήσουν τις οδηγίες αποθεραπείας;

Μετά την επέμβαση, τα παιδιά πρέπει να είναι προσεκτικά. Θα φορούν έναν μαλακό επίδεσμο γύρω από τα αυτιά τους για μια εβδομάδα ή δύο. Δεν θα είναι σε θέση να ασχοληθούν με αθλήματα για λίγο, και πρέπει να είναι πρόθυμα να ακολουθήσουν τις οδηγίες για να εξασφαλίσουν την κατάλληλη επούλωση χωρίς μετεγχειρητικές παρενέργειες. Ένα παιδί που είναι υπερβολικά δραστήριο και ατίθασο ή υπερκινητικό μπορεί να μην είναι ακόμα αρκετά ώριμο για την ωτοπλαστική.

Πάρτε το χρόνο σας και μιλήστε με έναν ειδικό

Κάθε γονέας που εξετάζει σοβαρά την ωτοπλαστική για το παιδί του θα χρειαστεί να προγραμματίσει μια συνάντηση με έναν πλαστικό χειρουργό. Ο χειρουργός θα εξετάσει τα αυτιά του παιδιού, θα συζητήσει τους στόχους και τις ανησυχίες και θα απαντήσει στις ερωτήσεις όπως απαιτείται. Είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με έναν χειρουργό που εμπιστεύεστε. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να προσφέρει μια σημαντικά θετική διαφορά στην αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη του παιδιού μακροπρόθεσμα, αλλά μόνο για τους κατάλληλους υποψήφιους για ωτοπλαστική.

Η επιλογή της ωτοπλαστικής για το παιδί σας είναι μια τεράστια απόφαση. Είναι καλή ιδέα να πάρετε το χρόνο σας για να το σκεφτείτε και να πάρετε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε. Αν και οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι συνήθως παιδιά, οι ενήλικες μπορούν επίσης να έχουν καλά αποτελέσματα από τη χειρουργική επέμβαση. Αν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε πάντα να περιμένετε μέχρι το παιδί σας να είναι μεγαλύτερο, πιο ώριμο για να μπορεί να αφομοιώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.