ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Γρήγορο μαύρισμα και υψηλή προστασία: Αυτοί είναι οι τρόποι

Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι σωστό να μαυρίσεις γρήγορα και ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία. Και έχουν δίκιο.

Όμως πια υπάρχει τρόπος να μαυρίσουμε γρήγορα πάντα με την κατάλληλη φροντίδα. 

Το μαύρισμα είναι το αποτέλεσμα ενός μηχανισμού άμυνας του οργανισμού μας, ενάντια στις αλλοιώσεις που προκαλούνται στο δερματικό ιστό , λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας. Ο ήλιος  εκπέμπει διαφορετικού μήκους κύματος ακτινοβολίες, οι οποίες εισχωρούν στο δέρμα μας προκαλώντας διάφορες αλλοιώσεις. Μια από αυτές είναι και η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, γνωστή σε όλους μας φωτογήρανση.

Ο οργανισμός μας για να αποτρέψει αυτές τις βλάβες στα κύτταρα της επιδερμίδας και του δέρματος, παράγει  με τη βοήθεια των μελανοκύτταρων, τη μελανίνη.

Οι αντηλιακές συνθέσεις με δροσερές, λεπτόρρευστες υφές, που είναι ανθεκτικές στο νερό και τον ιδρώτα είναι ιδανικές για όσες και όσους αναζητάτε ομοιόμορφο, γρήγορο και ασφαλές μαύρισμα, αλλά αντιπαθείτε τα προϊόντα που αφήνουν γυαλάδα και λιπαρότητα στο πρόσωπο.

Τα αντηλιακά σώματος σε μορφή σπρέι που είναι ανθεκτικά στο νερό  και δεν … γεμίζουν άμμο, είναι ιδανικά για όσους αναζητάτε υψηλή, ακόμα και πολύ υψηλή, προστασία, ενυδάτωση, και γρήγορο μαύρισμα, εύκολα, πρακτικά και απλά. 

Τρώτε και μαυρίζετε

Νέες έρευνες έδειξαν ότι και η διατροφή μπορεί να επέμβει στους μηχανισμούς δημιουργίας ρυτίδων και να συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από την UV ακτινοβολία και μας κάνει να μαυρίζουμε. 

Αυγά: Περιέχουν άφθονη βιταμίνη Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και της βιταμίνης Β2, η οποία θρέφει το δέρμα.

Καρότα: Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και δεν είναι ευεργετικά μόνο για την αντιοξειδωτική τους δράση, αλλά συντελούν στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.

Βερίκοκα: Αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή β- καροτένιο και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Ροδάκινα: Εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα.

Ακτινίδια και λεμόνια: Αποτελούν σημαντικότατη πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών και να επαναδομούν το κολλαγόνο.

Γάλα και τυριά: Είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και Β2. Βέβαια καλό είναι να προτιμούνται τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα (1,5%-2%) για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Αναποφλοίωτα δημητριακά: Εκτός από βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει τη διαδικασία της οξείδωσης και του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθάει στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.

Ψάρια: Είναι πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2.