ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Οι μύθοι γύρω από τη στεγνή απολέπιση

Το στεγνό βούρτσισμα αποτελεί μια μέθοδο απολέπισης, απλή και «σπιτική».

Η εντύπωση που επικρατεί είναι ότι τρίβοντας το δέρμα, όσο είναι ακόμη στεγνό, με μια τρίχινη βούρτσα ή ένα γάντι, κάνοντας κυκλικές ανοδικές κινήσεις προς την καρδιά, τονώνετε το κυκλοφορικό σας, αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας, απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας, μειώνοντας την κυτταρίτιδα και αναζωογονώντας το σώμα σας. Ωστόσο η αλήθεια είναι άλλη.

Δεν αποτοξινώνει

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και είναι πλήρως εξοπλισμένο με ένα από τα πιο περίπλοκα κυκλοφορικά συστήματα. Έτσι, ενώ το δέρμα δημιουργεί «τοξίνες», όπως π.χ. τα νεκρά κύτταρα του δέρματος (η ανανέωση των κυττάρων γίνεται κάθε 15 – 30 ημέρες), το κυκλοφορικό σύστημα τις μεταφέρει στο συκώτι, το οποίο απαλλάσσεται από αυτές χωρίς κάποια εξωτερική βοήθεια. 

Το μασάζ, που κάνει το στεγνό βούρτσισμα, υποτίθεται ότι τονώνει το λεμφικό σύστημα για να αποβάλει τις τοξίνες και βελτιώνει το κυκλοφορικό, αλλά το κυκλοφορικό σύστημα κάνει αυτή τη δουλειά από μόνο του, γι αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις «τοξίνες» που υπάρχουν στο σώμα σας.

Δεν μειώνει την κυτταρίτιδα

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν τις αιτίες της κυτταρίτιδας, αλλά ο κλήρος πέφτει στο DNA και την κληρονομικότητα. Η κυτταρίτιδα δεν είναι μια απλή εναπόθεση λίπους και ούτε φυσικά είναι τοξίνες που έχουν εγκλωβιστεί στα λιποκύτταρά κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.

Η κυτταρίτιδα περιλαμβάνει διήθηση (φιλτράρισμα) του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες και νερό, που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, οίδημα και εμφάνιση της χαρακτηριστικής ανομοιομορφίας στο δέρμα (γνωστή ως φλούδα πορτοκαλιού) και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι προκαλείται από «τοξίνες». Ως εκ τούτου, η κυτταρίτιδα επηρεάζει τον καθένα, είτε άντρα είτε γυναίκα, είτε παχύσαρκο είτε λιπόσαρκο.

Το κλειδί είναι στο μασάζ

Το μασάζ τονώνει. Νιώθετε το δέρμα σας να σας ευχαριστεί για τη μοναδική περιποίηση που δέχεται. Επιπλέον, το μασάζ αφήνει το δέρμα απαλό, αποτέλεσμα της αυξημένης κυκλοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι η κυτταρίτιδα δείχνει μειωμένη προσωρινά. Το ξηρό βούρτσισμα κάνει καλή απολέπιση του δέρματος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, βοηθώντας να διεισδύσουν τα συστατικά των καλλυντικών που θα εφαρμόσετε. Απλά μην τρίβετε βίαια, γιατί μπορεί να ερεθίσετε το δέρμα σας και να προκαλέσετε μικροσκοπικές πληγές. Μετά το στεγνό βούρτσισμα απλώστε μια ενυδατική κρέμα για να σφραγίσετε την υγρασία.