ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

5 λάθη στο μανικιούρ που καταστρέφουν τα νύχια

Αν φτιάχνετε τα νύχια σας στο σπίτι είναι πιθανό να έχετε κάνει αυτά τα λάθη, χωρίς καν να το έχετε καταλάβει. Το αποτέλεσμα είναι ότι σπάνε πιο εύκολα και είναι πιο ευάλωτα σε φθορές.

Δεν πλένετε τα εργαλεία σας

Σύμφωνα με έρευνες, τα εργαλεία με τα οποία φτιάχνετε τα νύχια σας έχουν πολλά μικρόβια και αν αυτά δεν πλυθούν καλά, τότε βάζετε σε κίνδυνο την υγεία σας κάθε φορά που αυτά έρχονται σε επαφή με τα νύχια σας. Είναι πολύ επικίνδυνο να πάθετε μόλυνση.

Κόβετε τα πετσάκια

Αντίθετα με αυτό που κάνουν οι περισσότεροι, τα πετσάκια και οι παρανυχίδες δεν είναι σωστό να κόβονται. Καλό είναι να τα σπρώχνετε απλώς με ένα ξυλάκι.

Δεν χρησιμοποιείτε βάση

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως η βάση δεν είναι αναγκαία, είναι χάσιμο χρόνου, ενώ το μανικιούρ μπορεί να χαλάσει από τις πολλές στρώσεις.

Ωστόσο, συμβαίνει το αντίθετο. Αν δεν βάλετε βάση, τότε είναι πιθανό να χαλάσει το μανικιούρ σας πιο εύκολα, ενώ τα νύχια «ποτίζουν» με το μανό και κιτρινίζουν!

Δεν βάζετε μανό στις άκρες

Αν δεν έχετε βάψει την άκρη, είναι πιθανό με απλές δουλειές του σπιτιού, όπως το πλύσιμο των πιάτων, να καταστραφούν.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα περάστε με βάση και το κάτω μέρος των νυχιών.

Κουνάτε το μανό

Το κάνουμε όλοι: Κουνάμε το μπουκαλάκι από το μανό πριν το χρησιμοποιήσουμε. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι με το να κουνάτε το μπουκαλάκι δημιουργούνται φυσαλίδες, οι οποίες μεταφέρονται μετά στα νύχια.