ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τι είναι το λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν

Μια περιοχή που συχνά έχει πρόβλημα και η άσκηση δεν βοηθά για να αντιμετωπιστεί είναι η πλάτη.

Συχνά σχηματίζονται “δίπλες” πάνω και κάτω απο το πίσω μέρος της οριζόντιας μεριάς του σουτιέν σας. Αυτές οι λιπώδεις δίπλες είναι αποτέλεσμα της ηλικίας αλλά και της μικρής ή μεγαλύτερης απώλειας βάρους.

Μια νέα επέμβαση που ονομάζεται λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν-ανόρθωση της πλάτης αφαιρεί αυτές τις τοπικές λιπώδεις μάζες αλλά και τη χαλάρωση του δέρματος, ενώ η τομή κρύβεται στο οριζόντο τμήμα του σουτιέν.

Τι είναι το λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν;

Αυτή η επέμβαση δεν αφαιρεί το λίπος της πλάτης. Αυτό το κάνει η λιποαναρρόφηση που είναι η νούμερο 1 επέμβαση για την αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους από τις διάφορες περιοχές της πλάτης. 

Ιδανικοί υποψήφιοι για το λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν είναι αυτοί και αυτές με χαλαρό δέρμα λόγω ηλικίας, φωτογήρανσης αλλά και της μικρής και μεγάλης απώλειας βάρους μετά από χειρουργική του στομάχου.

Σχεδιασμός της επέμβασης

Η ασθενής φορά το σουτιέν και σχεδιάζεται το περίγραμμα του πίσω μέρους του σουτιέν. Ελέγχεται με το Pinch test το δέρμα και το λίπος που επιτρέπεται να αφαιρεθεί και στις δυο πλευρές της πλάτης. Στην μέση γραμμή το ποσό του δέρματος που θα αφαιρεθεί είναι πολύ λιγότερο. Σχεδιάζεται η εκτομή με blue d’ methylene και μετράται το εύρος της εκτομής σε εκατοστά και στις δύο πλευρές της πλάτης. Η επέμβαση εκτελείται σε μπρούμυτη θέση με ελαφρά αναισθησία. Η τελική τομή είναι οριζόντια χωρίς εξωτερικά ράμματα αλλά με ειδική κόλλα ιστών. Η τομή καλύπτεται από το σουτιέν και δεν φαίνεται. Η παραμονή στην κλινική είναι το πολύ ένα βράδυ.

Μετά την επέμβαση

Οι γυναίκες φορούν ένα ειδικό σουτιέν ή ζώνη για δύο εβδομάδες και τις επόμενες εβδομάδες ένα απαλό σουτιέν με φαρδιά ραφή. 
Θα πρέπει να αποφεύγεται:

  1. Η έντονη γυμναστική για 4 εβδομάδες.
  2. Τα μεγάλα βάρη για 2-3 εβδομάδες.
  3. Οι κάμψεις για 3-4 εβδομάδες.
  4. Το σήκωμα των χεριών πάνω από το κεφάλι για 2 εβδομάδες.