ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Η φιλοσοφία του minimal lift- πώς ο χρόνος γυρνά πίσω, χωρίς παραμόρφωση

Το facelift αποτελεί την επιτομή της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις στον τομέα και χαρίζει με τα αποτελέσματα του την απόλυτη ανανέωση του γερασμένου προσώπου.

Στις μέρες μας υπάρχουν διαθέσιμες πολλές διαφορετικές τεχνικές, που όλες στοχεύουν στο μικρότερο δυνατό τραυματισμό και στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η νέα φιλοσοφία που τείνει να επικρατήσει βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων που μπαίνουν στην διαδικασία του λίφτινγκ. Πρόκειται για το λεγόμενο minimal lift που αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη του κλασικού facelift και υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα με διάρκεια στο χρόνο.

Η φιλοσοφία του minimal

Το λίφτινγκ αφορά το γηρασμένο και χαλαρό δέρμα προσώπου και λαιμού και πραγματοποιείται συνήθως μετά τα 40 έτη. Παλαιότερα στο facelift γινόταν ανόρθωση και αφαίρεση μόνο του δέρματος, με αποτέλεσμα το “αφύσικο” και υπερβολικό τράβηγμα, χωρίς μεγάλη διάρκεια στο χρόνο, καθώς και εκτεταμένες ουλές, παραμορφωμένα αυτιά και κροτάφους, παρατραβηγμένο μέτωπο, αλωπεκία και υπερδιορθωμένα ψεύτικα χαμόγελα.

Σήμερα, οι πλαστικοί χειρουργοί ακολουθούν μία minimal προσέγγιση όσον αφορά το facelift και ανάλογα με τον τύπο της χαλάρωσης, την ηλικία και τις επιθυμίες του ασθενούς υπάρχει επιλογή μεταξύ πολλών διαφορετικών τεχνικών, όπως Μini Lift, Short Scar Lift, Macs Lift, Smasectomy, Smas Plication, Limited Dissection Composite Lift.

Όλες αυτές οι τεχνικές αποτελούν minimallift τεχνικές, δηλαδή αφορούν:

  • ελεγχόμενη υποσκαφή και αφαίρεση δέρματος,
  • ελεγχόμενη ατραυματική παρασκευή ιστών,
  • αντιμετώπιση της χαλάρωσης σε βάθος με ανάρτηση, εκτομή ή αναδίπλωση των μυών ακριβώς κάτω από το δέρμα.

Πλεονεκτήματα

Με τις νέες minimal lift τεχνικές τα αποτελέσματα είναι πιο φυσικά και πιο μόνιμα, αφού η ανόρθωση γίνεται στους βαθύτερους ιστούς και το δέρμα αγκαλιάζει, χωρίς πίεση, το νέο αναστηλωμένο πρόσωπο και λαιμό. Οι ουλές είναι minimal και αφανείς, αφού κρύβονται εντέχνως πίσω από τα αυτιά και μέσα στα μαλλιά και δεν παραμορφώνεται το χαμόγελο, ούτε το αυτί, ούτε το λοβίο, ενώ διατηρούνται τα μαλλιά στους κροτάφους και στο μέτωπο.

Η ατραυματική παρασκευή ιστών συνεπάγεται λιγότερα οιδήματα, μελανιές και επιπλοκές.

Χειρουργείο και αποθεραπεία

Η επέμβαση lifting γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ή γενική αναισθησία και διαρκεί 2-4 ώρες. Απαιτείται νοσηλεία 1-2 ημερών στην κλινική, οπότε και αφαιρούνται οι παροχετεύσεις και οι επίδεσμοι. Η επιστροφή στο σπίτι γίνεται την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα, χωρίς επιδέσμους. Το οίδημα και οι μελανιές υποχωρούν σε 3-4 ημέρες. Τα ράμματα μπροστά από το αυτί αφαιρούνται σε 5 ημέρες και αυτά πίσω από το αυτί σε 10 ημέρες, οπότε και επιστρέφετε στους κανονικούς ρυθμούς σας.