ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Συμβουλές για τον περιορισμό της λιπαρότητας στα μαλλιά

Αν δεν μπορείτε να απολαύσετε λαμπερά και ανάλαφρα μαλλιά λόγω της λιπαρότητας, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να φανούν «σωτήριες».

Υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να επιτρέψουν στα μαλλιά σας να μείνουν «κανονικά» για παραπάνω χρόνο από μια ημέρα!

Ξηρό σαμπουάν

Επιλέξτε ένα σαμπουάν ξηρό και διάφανο, δηλαδή ένα σαμπουάν που η υφή του δεν θα είναι πολύ μαλακτική. Εάν θέλετε να πλένετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα, τότε δοκιμάστε τη λύση του ξηρού σαμπουάν που είναι ιδανικό για τις περιπτώσεις των λιπαρών μαλλιών. Με το ξηρό σαμπουάν ελαχιστοποιείτε τα υπολείμματα του σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών και τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο ελαφριά και σαφώς και εμφανώς λιγότερο λαδωμένα.

Προϊόντα styling

Τα προϊόντα styling τείνουν να αφήνουν υπολείμματα στις ρίζες των μαλλιών και αυτό, σε συνδυασμό με τη λιπαρότητα του σμήγματος, καταφέρνει βαριά και λαδωμένα μαλλιά. Μην βάζετε πολύ λακ στα μαλλιά σας και ιδανικά, χρησιμοποιείτε αφρό ή όποιο άλλο προϊόν συνηθίζετε, που αφήνει τα λιγότερα υπολείμματα και είναι περισσότερο φιλικό στην υγεία του δέρματος του κεφαλιού.

Βούρτισμα

Το πολύ βούρτσισμα ενεργοποιεί την παραγωγή των ελαίων της τρίχας και αν έχετε ήδη λιπαρά μαλλιά, δεν επιθυμείτε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Βουρτσίζετε με μέτρο και μην ξεχνάτε πως υπερβολές στην φροντίδα των μαλλιών, περισσότερο βλάπτουν, παρά ωφελούν.

Λουσίματα

Όσοι και όσες έχουν ιδιαίτερα λιπαρά μαλλιά, καταλήγουν να τα λούζουν καθημερινά, αγνοώντας ότι μια τέτοια τακτική κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Το τόσο συχνό λούσιμο, αφαιρεί από την τρίχα τα φυσικά έλαια που τη θρέφουν, αναγκάζοντας έτσι τους αδένες να παράγουν ακόμα περισσότερο σμήγμα, καταλήγοντας σε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα λιπαρότητας.
Μπορεί τα μαλλιά σας να λαδώνουν εύκολα και να σας δημιουργείται η ανάγκη για ακόμα περισσότερο καθάρισμα, αλλά το επίμονο λούσιμο, τα κάνει χειρότερα.

Ταλκ

Ναι, αυτό που βάζουμε στα μωρά. Το τοποθετούμε στο τριχωτό της κεφαλής μας και τρίβουμε καλα στις ρίζες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ταλκ να απορροφά τη λιπαρότητα, να ανανεώνει και να δίνει όγκο στα μαλλιά που μοιάζουν φρεσκολουσμένα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.