ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς αφαιρείται ένα τατουάζ

Όποιος και αν είναι ο λόγος που αποφασίσατε να αφαιρέσετε ένα τατουάζ, αυτό που σίγουρα θέλετε είναι να σβηστεί τελείως!

Τα σημαντικότερα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος για αφαίρεση τατουάζ με laser είναι:

– Η ενέργεια που δίνει το laser σπάει τους κόκκους της χρωστικής του τατουάζ σε πολύ μικρά τμήματα τα οποία αναγνωρίζονται σαν ξένα σώματα από τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού και απομακρύνονται σταδιακά. Αυτό εξηγεί γιατί χρειάζονται περισσότερες επαναλήψεις για να σβήσει ένα τατουάζ, ιδίως αν είναι μεγάλο. Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε από την αρχή των αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν συνολικά.

-Κάθε laser εκπέμπει ένα μόνο μήκος κύματος που απορροφάται από ένα χρώμα. Δεν υπάρχει ένα laser που να είναι κατάλληλο για όλα τα χρώματα τατουάζ. Για παράδειγμα το κόκκινο και το πορτοκαλί χρώμα ΄σπάνε΄καλύτερα στα 532nm ενώ το πράσινο, το γκρί-μπλε και το μαύρο στα 755nm. Αν ο ενδιαφερόμενος είναι σκουρόχρωμος ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα laser στα 1064nm, ώστε η ενέργεια του laser να μην απορροφάται από τη μελανίνη του δέρματος.

– Τα laser που χρησιμοποιούνται για αποτρίχωση, ευρυαγγείες ή ανάπλαση δέρματος δεν είναι κατάλληλα για αφαίρεση τατουάζ. Αντίθετα χρησιμοποιούνται ειδικά laser με Q-switched τεχνολογία που δίνει την ενέργεια σε ελάχιστο χρόνο ώστε να σπάει τη χρωστική χωρίς να καίει το γύρω δέρμα. Τα χρώματα που αφαιρούνται πιο αποτελεσματικά είναι το μαύρο, το μπλε-σκούρο μπλε και το πράσινο, ενώ δυσκολότερα φεύγει το κόκκινο και το πορτοκαλί και ακόμα πιο δύσκολα το κίτρινο και το άσπρο.

– Η ευκολία απομάκρυνσης του tattoo εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό , πέρα από το χρώμα που αναφέρθηκε πιο πάνω, από το βάθος που έχει μπει η χρωστική, την ποσότητά της και το είδος του υλικού. Καλύτερα αποτελέσματα έχουμε όταν η χρωστική είναι κοντά στην επιφάνεια και δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα υλικού. Πιο εύκολα εξαφανίζονται τα ερασιτεχνικά τατουάζ γιατί συνήθως τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν μικρούς κόκκους που φεύγουν πολύ γρηγορότερα.

– Ο χρόνος ανάμεσα στις εφαρμογές πρέπει να είναι αρκετός ώστε να προλάβουν τα κύτταρα να απομακρύνουν τα μικρά τεμάχια χρωστικής. Μια συνηθισμένη περίοδος είναι περίπου 6 εβδομάδες. Γενικά χρειάζονται μερικές επαναλήψεις για ικανοποιητική αφαίρεση του τατουάζ, ανάλογα με τους παράγοντες που αναφέραμε πιο πάνω.

– Κατά την εφαρμογή του laser μπορεί να υπάρχει ένα ελαφρύ κάψιμο ή και πόνος γι αυτό καλό είναι να έχει εφαρμοστεί από πριν αναισθητική κρέμα. Επίσης μπορεί να προκληθεί μικρή σταγονοειδής αιμορραγία στην επιφάνεια του tattoo και γενικότερα ερεθισμός, οπότε πρέπει να υπάρχει φροντίδα μετά τη συνεδρία από το γιατρό και τον ασθενή για προστασία από μολύνσεις και κάλυψη από τον ήλιο. Το ιδανικό είναι κάθε βολή του laser να προκαλεί λεύκανση στη επιφάνεια του τατουάζ που σημαίνει ότι απορροφάται από τη χρωστική, χωρίς να υπάρχει αιμορραγία, οπότε μειώνεται ο κίνδυνος σχηματισμού ουλής.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.