ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ο επιστημονικός λόγος που οι άνδρες αποκτούν σακούλες κάτω από μάτια

Οι ειδικοί εξηγούν το λόγο που τα μάτια των ανδρών μοιάζουν γερασμένα και έχουν σακούλες με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί να έκαναν μια σειρά κακών επιλογών τρόπου ζωής ή μπορεί απλά να είχαν οι γονείς τους σακούλες. Με απλά λόγια, τα μάτια σας μπορεί να φαίνονται κουρασμένα, για διάφορους λόγους.

Αν αφήσουμε τη γενετική στην άκρη, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που σχετίζονται με τη γήρανση που προκαλούν τα μάτια να μοιάζουν πεσμένα και με σακούλες. Η μετακίνηση των μυών του προσώπου όταν χαμογελάμε μπορεί να επηρεάσει τα κατώτερα βλέφαρα με την πάροδο του χρόνου. Εκτός από αυτό, η επαναλαμβανόμενη κίνηση βλάπτει το κολλαγόνο στο δέρμα, κάνοντας το δέρμα πιο χαλαρό. Οι ενήλικες χάνουν 1% κολλαγόνου κάθε χρόνο, τη δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δέρμα μας για να την καθιστά σταθερή. Αυτό προκαλεί ρυτίδες παντού, αλλά το δέρμα των ματιών τείνει να είναι πιο λεπτό και εύθραυστο, γεγονός που κάνει τις σακούλες πιο πιθανό να εμφανιστούν νωρίτερα από άλλες γραμμές έκφρασης.

Οι άντρες τείνουν να έχουν πιο παχύ δέρμα, γεγονός που τους καθιστά λιγότερο ευάλωτους στις σακούλες κάτω από τα μάτια σε σύγκριση με τις γυναίκες. Ωστόσο, μια σειρά από κακές συνήθειες που οι άνδρες είναι πιο πιθανό να έχουν συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης. Οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να καπνίζουν και να πίνουν σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να φορούν αντηλιακό, σύμφωνα με έρευνες. “Οι άντρες, γενικά, χρησιμοποιούν λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ, ενυδάτωσης και αντηλιακά”. Είναι πιθανό ότι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε χειρότερες σακούλες στους άνδρες”, λένε οι ειδικοί.

Ο Δρ Norman Rowe, πλαστικός χειρουργός που ειδικεύεται σε θεραπείες αντιγήρανσης για άνδρες, συμφωνεί ότι ο ήλιος μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός τους. “Η υπερβολική έκθεση στο φως του ήλιου με την πάροδο του χρόνου μπορεί να μειώσει το κολλαγόνο και να προκαλέσει ρυτίδες και σακούλες”, δήλωσε ο Rowe. Ο καλύτερος τρόπος για να το διορθώσετε αυτό είναι απλά εντάσσοντας το αντιηλιακό στη ζωή σας. Όσο για τη ζημιά που έχει ήδη γίνει, οι κρέμες ματιών μπορεί να μην λειτουργούν για όλους, αλλά οι κρέμες με ρετινόλη, που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, είναι ίσως η καλύτερη λύση για εσάς.

“Εάν οι σακουλές εμφανιστούν σε νεαρή ηλικία και ο ασθενής έχει φροντίσει να προστατευτεί από περιβαλλοντικούς παράγοντες, τότε είναι πιθανό το πρόβλημα να είναι γενετικό”, εξηγεί ο Rowe. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μόνο μια στοχευμένη χειρουργική επέμβαση μπορεί να κάνει τη διαφορά.