ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς αφαιρείται μια ελιά με laser

Πολλές φορές, ο όρος «σπίλος» («ελιά») χρησιμοποιείται καταχρηστικά, εννοώντας όλες τις καλοήθεις και κακοήθεις δερματικές βλάβες. Ιατρικά το σωστό είναι να γίνεται εξέταση κάθε νεοεμφανιζόμενης δερματικής βλάβης από δερματολόγο.

Μετά την κλινική εξέταση, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αφαίρεση της βλάβης.

Η αφαίρεση ενός σπίλου είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, τόσο όταν εντοπίζεται στο σώμα όσο και το πρόσωπο. Μπορεί να γίνει είτε χειρουργικά είτε με τη βοήθεια του laser και σχεδόν πάντοτε εκτελείται υπό τοπική αναισθησία.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν απαιτείται αφαίρεση του σπίλου για θεραπευτικούς ή διαγνωστικούς σκοπούς αλλά γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους. Στις περιπτώσεις αυτές, η αφαίρεση του σπίλου με λέιζερ είναι προτιμότερη, καθώς έχει το πλεονέκτημα του καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος. Με αυτή τη μέθοδο δεν γίνεται χρήση ραμμάτων ενώ το σημάδι από την επέμβαση βελτιώνεται και σχεδόν εξαφανίζεται μετά την πάροδο κάποιων μηνών.

Αποθεραπεία  

Με την αφαίρεση του σπίλου με laser προκαλείται μια επιφανειακή πληγή στο δέρμα, κάτι σαν βαθειά εκδορά. Σε 2-3 ημέρες δημιουργείται μια εφελκίδα (κρούστα) που καλύπτει το σημείο και η οποία αποπίπτει σε 7-10 ημέρες. Στη θέση της εφελκίδας μένει, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα επίπεδο, ροδαλό σημάδι που επανακτά το φυσιολογικό χρώμα του δέρματος σε μερικές εβδομάδες. Η επαφή του σημείου με το νερό επιτρέπεται από την πρώτη στιγμή. Σε κάποιες περιπτώσεις, συστήνεται η χρήση επουλωτικής αλοιφής για μικρό χρονικό διάστημα.