ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να λούζεστε

Οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε το λούσιμο των μαλλιών ως μια ρουτίνα που γίνεται πια με «κλειστα» τα μάτια.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούν αν τα ακολουθήσετε να δώσουν στα μαλλιά την ευκαιρία να αναδειχθούν.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και εφαρμόστε τις κάθε φορά που λούζεστε.

Χτενίστε με μια βούρτσα τα μαλλιά σας. Ειδικά τα μακριά μαλλιά, αν δεν είναι χτενισμένα πριν το λούσιμο, κάνουν κόμπους, μπλέκονται και σπάνε.

Ξεκινήστε βρέχοντας τα μαλλιά με χλιαρό νερό. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε καυτό νερό διότι αδυνατίζει τα μαλλιά, τα ξεραίνει και τα κάνει πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Το καλό πλύσιμο πριν από τη χρήση σαμπουάν, βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του σαμπουάν, καθότι αφαιρεί τη μεγαλύτερη ποσότητα από τους ρύπους και το σμήγμα.

Χρησιμοποιείστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν, απλώστε την στα χέρια σας και κάντε απαλό μασάζ. Είναι σημαντικό να απλώνετε πάντα πρώτα το σαμπουάν στα χέρια σας και να μην το βάζετε στα μαλλιά κατευθείαν από το μπουκάλι. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο εξοικονομείτε προϊόν, αλλά έχετε και πιο ομοιόμορφη εφαρμογή.

Μην παραπλανήστε από διαφημίσεις στην TV που δείχνουν να γίνεται πλούσιος αφρός που σχεδόν…κυλάει έξω από το μπάνιο! Τα σαμπουάν που αφρίζουν ιδιαίτερα, είναι πιο ισχυρά άρα και πιο βλαβερά. Χρησιμοποιήστε στο 1ο «χέρι» ποσότητα ίσα-ίσα να καθαρίσει τα μαλλιά χωρίς αφρό και στο 2ο «χέρι» ακόμα λιγότερη ποσότητα ώστε τώρα που τα μαλλιά είναι πιο καθαρά, να μπορέσει να γίνει λίγος αφρός.

Κάντε απαλό μασάζ ξεκινώντας από το μέτωπο και προς τα πίσω, κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις. Συνεχίστε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Εάν τα μαλλιά σας είναι μακριά, κάντε 1 λεπτό επιπλέον μασάζ.

Ξεκινήστε με τα δάχτυλα να ακουμπάνε στο τριχωτό και αφού κάνετε μαλάξεις πάνω στο τριχωτό, τότε συνεχίστε πάνω στην επιφάνεια των μαλλιών.

Μην τρίβετε με δύναμη τα μαλλιά μεταξύ τους ή πάνω στο τριχωτό και μη ξύνετε το δέρμα του κεφαλιού. Χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας και όχι τα νύχια.

Αν δεν λούζεστε κάθε μέρα ή αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, ή αν χρησιμοποιείτε λοσιόν για την τριχόπτωση ή προϊόντα κάλυψης της τριχόπτωσης (Concealers), είναι συνετό να κάνετε περισσότερα «χέρια» λουσίματος.

Ξεβγάλτε καλά με χλιαρό και όχι ζεστό νερό. Το ζεστό νερό ξηραίνει τα μαλλιά και το δέρμα. Το καλό ξέβγαλμα είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχουν συνθετικές ουσίες. Το σαμπουάν πρέπει να ξεβγάζεται καλά και να μη μένουν κατάλοιπα στο κεφάλι τα οποία μπορεί να αυξήσουν την πιτυρίδα, το σμήγμα και να προκαλέσουν κνησμό, ερεθισμό και ενόχληση.

Αν έχετε μακριά μαλλιά, χωρίστε τα μαλλιά σας σε μικρές «αλογοουρές» και ξεπλύνετε καλά ανάμεσα σε κάθε τούφα.

Μπορείτε να δώσετε επιπλέον λάμψη στα μαλλιά σας ξεβγάζοντάς τα με κρύο νερό.

Πιέστε τα μαλλιά από το μέτωπο προς το σβέρκο προκειμένου μετά το ξέβγαλμα να διώξτε το επιπλέον νερό.