ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Βελτιώστε τη χαλάρωση σε προγούλι και λαιμό

Καθώς το κολλαγόνο και η ελαστίνη µειώνονται µε την ηλικία, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Η βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία επιδεινώνει την κατάσταση, περιορίζοντας την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

Όµως, το πραγµατικό πρόβληµα εντοπίζεται στα βαθύτερα στρώµατα του δέρµατος. Οι µύες χαλαρώνουν και το λίπος µετακινείται, προκαλώντας χαλάρωση κάτω από το πηγούνι.

Καμιά τοπική κρέµα δεν περιέχει το «µαγικό συστατικό» που θα εξαφανίσει το προγούλι. Μπορείτε, παρ’ όλα αυτά, να προλάβετε σε πρώτη φάση τη δηµιουργία του, χρησιµοποιώντας ρετινοειδή, τα οποία, συµβάλλοντας στη δηµιουργία νέου κολλαγόνου, συσφίγγουν το δέρµα και το βοηθούν να συγκρατεί το λίπος και τους µυς που τείνουν να χαλαρώσουν. Καθώς το δέρµα του λαιµού είναι πιο ευάλωτο σε ερεθισµούς, προτιµήστε φόρµουλες που περιέχουν µαλακτικούς, ενυδατικούς παράγοντες.

Thermage

Συνιστάται ειδικά σε όσους αναζητούν µια µη επεµβατική λύση σε µία µόνο συνεδρία. Βασίζεται στη µονοπολική ραδιοσυχνότητα και, µέσω µιας ειδικής συσκευής, θερµαίνει οµοιόµορφα µεγάλη ποσότητα κολλαγόνου στα βαθύτερα στρώµατα του δέρµατος και στους υποδόριους ιστούς. Αυτή η θερµική δράση συσφίγγει άµεσα τις βαθύτερες δοµές του δέρµατος. Έτσι, παράγεται σιγά σιγά νέο, αναδοµηµένο κολλαγόνο, συσφίγγοντας επιπλέον την επιδερµίδα και εξασφαλίζοντας υγιέστερο, λείο και νεανικό δέρµα. Η συνεδρία διαρκεί περίπου µία µε µιάµιση ώρα και δεν εµφανίζει παρενέργειες. Το αποτέλεσµα διαρκεί 2-3 χρόνια, ανάλογα µε τη φυσική διαδικασία γήρανσης του καθενός.

Botox

Κάνει πραγµατικά θαύµατα στις ενοχλητικές κάθετες γραµµές που ξεκινούν από το πηγούνι και καταλήγουν στη βάση του λαιµού, που είναι ιδιαίτερα έντονες κατά την έκφραση. Επιτυγχάνεται µε µερικά «τσιµπηµατάκια» στην κάθε πλευρά και η βελτίωση είναι θεαµατική.