ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Χείλη φυσικά αισθησιακά με έγχυση λίπους

Οι ενέσεις λίπους στα χείλη προσφέρουν, εκτός από όγκο, και αναγέννηση του κολλαγόνου, καθώς προκαλούν συνεχή ανάπλαση και δίνουνη έτσι μια εικόνα υγείας, φρεσκάδας και νεότητας.

Είναι ιδανική μέθοδος για να προστεθεί όγκος σε σφιχτά και λεπτά χείλη, ενώ αποδεικνύεται και ιδιαίτερα οικονομική σε βάθος χρόνου, αφού το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Η διαδικασία

Ο πλαστικός χειρουργός με τοπική αναισθησία λαμβάνει λίπος και βλαστοκύτταρα από την κοιλιά ή τα ψωμάκια με πολύ λεπτές ειδικές κάνουλες διαμέτρου έως 2 χλσ. Στη συνέχεια το λίπος αυτό και τα βλαστοκύτταρα που μεταφέρει υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία, ώστε να καθαριστούν και να είναι έτοιμα για έγχυση. Με τη βοήθεια μίας πολύ λεπτής κάνουλας διαμέτρου μόλις 1 χιλιοστού, ο γιατρός τοποθετεί το λίπος στα χείλη με τοπική αναισθησία. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα φυσικό.

Η διαδικασία διαρκεί 30-60 λεπτά, ενώ το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, καθώς το λίπος είναι αυτόλογο υλικό και όχι μία συνθετική, ξένη προς το σώμα μας ουσία. Επειδή μετά την έγχυση παρατηρούνται κοκκινίλες, ελαφρύ οίδημα και εκχυμώσεις, είναι πιθανόν να χρειαστεί να απέχετε 1-2 ημέρες από την εργασία ή να χρησιμοποιήσετε make up.

Κίνδυνοι- Επιπλοκές

Στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού οι επιπλοκές είναι σπάνιες. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να προκύψουν κοκκιώματα (μικρά σκληρά σβωλάκια), τα οποία να παραμείνουν, αφαιρούνται όμως με ειδικές ενέσεις και χρήση τοπικής αναισθησίας. Το πιο σημαντικό θέμα είναι πως το λίπος που εγχέεται απορροφάται σε άγνωστο βαθμό και πιθανώς να χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία 3-6 μήνες αργότερα.

Ιδανικοί υποψήφιοι είναι υγιείς άνθρωποι, που δεν πάσχουν από νόσους του κολλαγόνου και  έχουν λεπτά και σφιχτά χείλη.

Συνδυαστικές θεραπείες

Η εν λόγω θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με χρήση ραδιοσυχνοτήτων για μακροβιότερο αποτέλεσμα.