ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Selfies: Κάνουν τη μύτη να φαίνεται μέχρι και 30% μεγαλύτερη

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Facial Plastic Surgery έδειξε ότι selfies που βγαίνουν σε απόσταση 30 εκατοστών μπορούν να μεγεθύνουν τη μύτη μέχρι και 30%.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι φωτογραφίες αυτές οδηγούν λανθασμένα πολλούς ασθενείς για ρινοπλαστική, θεωρώντας ότι η μύτη τους είναι μεγάλη.

Γνωρίζουμε ότι η φωτογραφία του προσώπου μας επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους. Ο φωτισμός, η απόσταση, το είδος του φακού και οι ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο πως τελικά απεικονίζεται το πρόσωπό μας σε μια selfie.

Που οφείλεται η «παραμόρφωση»

Οι φωτογραφίες που τραβιούνται από την μπροστινή κάμερα ενός κινητού έχουν την τάση να μεγεθύνουν το αντικείμενο. Μάλιστα πολύ περισσότερο, όσο πιο κοντά βρίσκεται αυτό. Η μύτη μας βρίσκεται συνήθως στην κοντινότερη απόσταση από το φακό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η αύξηση του μεγέθους να είναι η μέγιστη σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Αντίθετα, όταν η απόσταση της μηχανής είναι πάνω από 1,5 μέτρο, οι αναλογίες αποτυπώνονται φυσιολογικά. Επίσης, είναι αλήθεια ότι ο καθρέφτης δίνει μια πολύ πιο ρεαλιστική εικόνα του προσώπου μας από ότι οι selfies.

Ζητούν ρινοπλαστική εσφαλμένα!

Ένα ποσοστό μέχρι και 55% των ασθενών που σκέφτονται να υποβληθούν σε πλαστική μύτης, αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους που τους ωθεί στην απόφαση αυτή είναι το πως φαίνεται η μύτη τους στις selfies. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δημιουργούνται λανθασμένες προσδοκίες από την επέμβαση. Παρά τη μείωση που συμβαίνει χάρη σε μια ρινοπλαστική, η μύτη θα συνεχίσει να φαίνεται μεγάλη στις selfies.

Η ρινοπλαστική είναι μια πολύ ασφαλής επέμβαση. Mπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση του προσώπου, όταν γίνει σωστά και από χειρουργούς με εμπειρία στο αντικείμενο.

Λύσεις εκτός από την ρινοπλαστική

Οι επιπλοκές είναι σπανιότατες και το αποτέλεσμα πολύ ανταποδοτικό. Εκτός από τη χειρουργική αντιμετώπιση της μύτης, υπάρχουν πλέον και πολλές μη επεμβατικές τεχνικές βελτίωσης, όπως είναι η προσθήκη υαλουρονικού σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου να εξαλειφθεί η «καμπούρα» ή να σηκωθεί μια γαμψή κορυφή. Άλλα χρήσιμα εργαλεία της ρινοπλαστικής χωρίς χειρουργείο είναι το μπότοξ και τα νήματα.

Η επιλογή της μιας ή της άλλης τεχνικής προϋποθέτει εμπειρία τόσο στις ενέσιμες θεραπείες, όσο και στη ρινοπλαστική.

Όσο περισσότερο ταυτίζεται η εικόνα του εαυτού μας με τη φωτογραφία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Instagram, το Facebook και άλλα, τόσο περισσότερο κινδυνεύει κανείς να παρασυρθεί σε λανθασμένες ή σε υπερβολικές αποφάσεις βελτίωσης της εικόνας του εαυτού του.

Το έργο του πλαστικού χειρουργού είναι από τη μία να εκτελεί τις επεμβάσεις και παρεμβάσεις που χρειάζονται για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του κάθε ατόμου, από την άλλη να διακρίνει τις περιπτώσεις ασθενών που χρησιμοποιούν λανθασμένα κριτήρια ή έχουν υπερβολικές προσδοκίες και να τους αποθαρρύνει να υποβληθούν σε άσκοπες επεμβάσεις.