ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τι είναι το “Baby botox” και πότε πρέπει να ξεκινά

Το “Baby botox” ή αλλιώς προληπτικό botox είναι η καλύτερη επιλογή για όσους επιδιώκουν φυσικό αποτέλεσμα και διακριτική βελτίωση της εικόνας τους.

Η ενδεδειγμένη ηλικία για το Botox με τα καλύτερα αποτελέσματα είναι μετά τα 30, όπου η θεραπεία εξασφαλίζει ορατά και φυσικά εντυπωσιακά αποτελέσματα, χωρίς να αποκλείονται και μικρότερες ηλικίες εφόσον υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη.

Μιλάμε για την προληπτική θεραπεία botox, που εφαρμόζεται με την εμφάνιση των πρώτων μη μόνιμων λεπτών γραμμών. Η προληπτική εφαρμογή αναφέρεται συχνά και ως ‘baby botox’ και κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Ο όρος αυτός φυσικά δεν περιγράφει την εφαρμογή του botox στα μωρά αλλά αναφέρεται στην εφαρμογή κατά την οποία χρησιμοποιούνται μικρότερες δόσεις (μονάδες) του φαρμάκου που δρα ανασταλτικά στη μονιμοποίηση των ρυτίδων. Το Baby Botox αποτελεί “εφεύρεση” των δερματολόγων για τους ηθοποιούς του Hollywood.

Σε ποια ηλικία ενδείκνυται

Αρχίζει να εφαρμόζεται σε ηλικία 20-25 ετών, σε ηλικία δηλαδή που το κολλαγόνο του δέρματος αρχίζει να μειώνεται, καθώς οι ινοβλάστες μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η προληπτική αυτή θεραπεία συνιστάται να εφαρμόζεται σε μικρή ηλικία, για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες η δράση της είναι περιορισμένη.

Απευθύνεται σε όλα τα νεαρότερα άτομα στα οποία οι ρυτίδες, λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους, έχουν αρχίσει να σχηματίζονται (ακόμα και όταν το πρόσωπο είναι ανέκφραστο σε ηρεμία) αλλά δεν έχουν ακόμα βαθύνει και μονιμοποιηθεί.

Πώς γίνεται το baby botox

Στο micro Botox όπως αλλιώς λέγεται, χρησιμοποιούμε πολύ μικρότερες δόσεις του φαρμάκου, ακριβώς στις ίδιες θέσεις όπως και με το κανονικό full face Botox.

Το αποτέλεσμα είναι να σβήνουν οι λεπτές ρυτίδες, ενώ οι μεγαλύτερες και βαθύτερες ρυτίδες να μειώνονται και γλυκαίνουν και το πρόσωπο αποκτά μια φρέσκια και ξεκούραστη όψη.

Πού εφαρμόζεται το baby botox

  1. Μέτωπο και μεσόφρυο, όπου κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές που μπορεί να εμφανιστούν σε ένα νεανικό πρόσωπο. Οι ρυτίδες του θυμού (συνοφρύωσης) είναι αυτές που εμφανίζονται συνήθως πρώτες.
  2. Στις ρυτίδες στα πλάγια των ματιών (πόδι της χήνας).
  3. Στις ρυτίδες του λαιμού και ιδιαίτερα στις έντονες ταινείες που δημιουργεί το μυώδες πλάτυσμα.
  4. Στις ρυτίδες καπνιστού στο άνω χείλος.

Διάρκεια

Το αποτέλεσμα του botox ξεκινάει μετά από 4-5 μέρες. Το μέγιστο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 15 ημέρες. Πρωταρχικό ρόλο παίζει η ανατομία του προσώπου με τους άντρες αλλά και κάποιες γυναίκες που έχουν εντονότερο μυϊκό σύστημα στο πρόσωπο, να έχουν μικρότερη διάρκεια αποτελέσματος. Η διάρκεια της προληπτικής θεραπείας botox είναι 4-5 μήνες, οπότε και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται.