ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς θα επιλέξετε τον κατάλληλο πλαστικό

Για να καταλήξετε στον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό για τις δικές σας εξατομικευμένες ανάγκες, θα πρέπει να κάνετε έρευνα αγοράς.

Αφού επιλέξετε κάποιους επιστήμονες είτε μέσω συστάσεων (από άλλο γιατρό ή άτομα που εμπιστεύεστε) είτε μέσω δική σας έρευνας, θα πρέπει να κλείσετε μαζί τους ένα ραντεβού προκειμένου να διαπιστώσετε εάν πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις.

1. Είναι μέλος της Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών

Ενα από τα βασικά κριτήρια επιλογής γιατρού είναι να είναι μέλος της Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών, καθώς έτσι διασφαλίζεται η κατάρτιση και η εκπαίδευσή του. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός που έχετε επισκεφτεί είναι πιστοποιημένος επιστήμονας.

2. ‘Εχει μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη επέμβαση  

Κάθε γιατρός μπορεί να εξειδικεύεται ή να έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε μία συγκεκριμένη επέμβαση. Εάν, για παράδειγμα, ενδιαφέρεστε για πλαστική στήθους, η μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη επέμβαση είναι ένα σημαντικό συν στην επιλογή γιατρού. Μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις για την εμπειρία του.

3. Η αισθητική του συμφωνεί με τη δική σας

Η επιτυχημένη πλαστική επέμβαση είναι αυτή που το αποτέλεσμά της είναι όσο πιο κοντά στο φυσικό γίνεται. Η αισθητική του γιατρού και η άποψή του για το τι θεωρεί ωραίο αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζει με τη δική σας. Ζητήστε από τον γιατρό σας φωτογραφίες «πριν και μετά» από επεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα της δουλειάς του.

4. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του εμπνέουν εμπιστοσύνη

Μία επέμβαση είναι σημαντική υπόθεση. Πριν προχωρήσετε βεβαιωθείτε ότι νιώθετε εμπιστοσύνη απέναντι στο γιατρό σας, αλλά και στους συνεργάτες του. Θα πρέπει να νιώθετε ασφαλείς και πλήρως ενημερωμένοι.

5. Η κλινική είναι αξιόπιστη

Το πού θα γίνει η επέμβαση είναι κρίσιμο για την ασφάλειά σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερωθείτε λεπτομερώς για την υποδομή και το προσωπικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Να είστε επιφυλακτικοί εάν ένας γιατρός σας πιέζει για μία αισθητική χειρουργική επέμβαση, αν δεν διευκρινίζει ή υποβαθμίζει τους πιθανούς κινδύνους και την σημασία της φάσης ανάρρωσης. Εάν υπόσχεται πολύ γρήγορα (αναλόγως της επέμβασης) και εγγυημένα αποτελέσματα.