ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

4 συχνές ερωτήσεις για τη λιποαναρρόφηση

Οι πιο σαφείς απαντήσεις στις πιο κοινές ερωτήσεις που δέχονται ιατροί.

“Ποια είναι η ιδανική περίπτωση για να έχει αποτέλεσμα η λιποαναρρόφηση”;

Ο ιδανικός υποψήφιος δεν έχει ξεφύγει από το 20% του ιδανικού βάρους του, έχει καλό τόνο δέρματος και περιορισμένες ποσότητες λίπους. Οι ασθενείς με χαλαρή επιδερμίδα ή ραγάδες μπορεί να απογοητευτούν επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το δέρμα τους να μην μπορέσει να “μαζέψει” όταν αφαιρεθεί το λίπος. Οπως π.χ. οι άνδρες με κοιλιά, όπου υπάρχει λίπος κάτω από το δέρμα και μεγάλες ποσότητες λίπους μέσα στην κοιλιακή χώρα. 

“Μπορώ να κάνω λιποαναρρόφηση σε πολλά σημεία του σώματος, με μία επέμβαση”;

Για κάποιον που χρειάζεται τη μέθοδο αυτή σε περισσότερα του ενός σημείου, εννοείται ότι θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συνολικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα, μπορεί να χρειαστεί η συνδυαστική λιποαναρρόφηση διαφόρων σημείων σε στάδια.

“Επιστρέφει το λίπος;”

Σε κάθε λιποαναρρόφηση αφαιρείται η πλειονότητα των λιποκυττάρων αλλά εξαφανίζονται τελείως. Είναι απαραίτητο το να υπάρχει ένα στρώμα τέτοιων κυττάρων για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Αλλά αν ο ασθενής πάρει και πάλι βάρος, τα λιποκύτταρα που έχουν απομείνει μάλλον θα αυξηθούν σε μέγεθος. 

“Υπάρχει κάποιο όριο για το πόσο λίπος μπορεί να αφαιρεθεί”;

Δεν υπάρχει ακριβές όριο, αλλά η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών συμβουλεύει ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται σημαντικά όταν αφαιρούνται περισσότερα από 5 κιλά σε μία συνεδρία. Βεβαίως, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όπου απομακρύνεται περισσότερο λίπος ή συνδυάζεται με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις, είναι καλύτερο ο ασθενής παρακολουθείται κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κατάλληλο μετεγχειρητικό περιβάλλον.