ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τι είναι η diamond ρινοπλαστική

Η diamond ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που γίνεται χωρίς οστεοτόμους και ράσπες, αλλά με σύγχρονα χειρουργικά συστήματα υπερήχων με τα οποία δεν τραυματίζονται οι μαλακοί ιστοί.

Η μύτη παρουσιάζει πολύ λιγότερο οίδημα και εκχυμώσεις ενώ η μετεγχειρητική πορεία είναι πολύ γρηγορότερη και ελαφρύτερη.

Με τη χρήση της diamond ρινοπλαστικής με υπερήχους, επιτυγχάνεται σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο λόγος είναι ότι στην κλασική μέθοδο οι χειρουργοί υποχρεούνται στη χρήση οστεοτόμων και ρασπών, εργαλεία που ελάχιστα έχουν αλλάξει τα τελευταία 100 χρόνια. Τα εργαλεία αυτά δεν εξασφαλίζουν την ακρίβεια του σημείου που πρέπει να σπάσει το οστό, οπότε υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας δυσμορφιών και/ή παρεμπόδισης της αναπνοής. Αντιθέτως, στην diamond ρινοπλαστική, οι υπέρηχοι σμιλεύουν τα οστά, διαμορφώνοντάς τα ακριβώς κατά το επιθυμητό, χωρίς να επηρεάζονται το δέρμα, οι βλεννογόνοι και οι μαλακοί ιστοί, οπότε αποφεύγονται σε μεγάλο βαθμό οι εκχυμώσεις και τα οιδήματα. Έτσι, η μετεγχειρητική πορεία είναι ελαφρύτερη και ασφαλώς ανώδυνη.

Επίσης, η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να καλύψει την ανάγκη του ασθενή να γνωρίζει πώς θα είναι η εμφάνισή του προτού υποβληθεί σε χειρουργείο, αφού δεν είναι σίγουρος πια κατά πόσο γίνονται αντιληπτά τα θέλω του. 

Η τρισδιάστατη προσομοίωση του αποτελέσματος στο πρόσωπο του ασθενή μπορεί να τον καθησυχάσει, δεδομένου ότι δεν φαντάζεται πια την μετέπειτα εικόνα του, αλλά τη βλέπει και συζητά με τον χειρουργό τις τροποποιήσεις που επιθυμεί να γίνουν. Από την πλευρά του, ο χειρουργός έχει τη δυνατότητα να εξηγήσει στον ασθενή ποιες απ’ αυτές είναι εφικτές, λειτουργικές και αισθητικά αρμονικές με το υπόλοιπο πρόσωπο. Όσο υπάρχει σεβασμός στην ανατομία και στο δέρμα και αποκαθίσταται η υποστήριξη, οι μύτες μπορούν να χειρουργούνται επιτυχώς. Παρά τις προκλήσεις, μπορεί να επιτευχθεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αρκεί να επιλέγεται ένας χειρουργός με εξειδίκευση και εμπειρία.