ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Λιποαναρρόφηση στα γόνατα, η λύση σε ένα τοπικό πρόβλημα

Τα γόνατα είναι μια περιοχή η οποία, αν είναι προβληματική, δύσκολα διορθώνεται με διατροφή και άσκηση. Η λιποαναρρόφηση δίνει τη λύση.

Η λιποαναρρόφηση στην περιοχή αυτή αφορά σχεδόν αποκλειστικά στις γυναίκες. Συνήθως πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες έχοντας περιττό λίπος στα γόνατα, η γυναίκα νιώθει άσχημα για τα πόδια της. Μπορεί να ντρέπεται στην παραλία ή να αποφεύγει εντελώς να φορά φούστα.

Βαθμός δυσκολίας

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει αρκετά πλεονεκτήματα, που καθιστούν τη διαδικασία εύκολη και το αποτέλεσμα πολύ ικανοποιητικό. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι πρόκειται για μία μικρή περιοχή και ως εκ τούτου απαιτεί μικρή διαδικασία. Όταν αυτή η περιοχή αντιμετωπίζεται μόνη της, η διαδικασία μπορεί να γίνει εύκολα στο χώρο του ιατρείου και με τοπική αναισθησία.

Συνήθως η περιοχή αυτή συνδυάζεται και με την έσω περιοχή των μηρών, γεγονός που  βελτιώνει σημαντικά τις έσω γραμμές των μηρών και των κάτω άκρων γενικότερα.

Η περιοχή ακριβώς μπροστά και πάνω από το γόνατο είναι μία περιοχή που γίνεται πολύ σπανιότερα σε σχέση με την έσω περιοχή των γονάτων και απαιτεί ιδιαίτερη συζήτηση με το γιατρό. Εκεί χρειάζεται πολλή προσοχή, όσον αφορά στην πιθανότητα της χαλάρωσης. Η laser λιπόλυση καθώς και η επιφανειακή λιποαναρρόφηση μπορεί να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα. 

Από το σώμα επιτρέπεται να αφαιρεθούν μέχρι 3 – 4 lt λίπους. Από το γόνατο 50 – 300 cc ανάλογα με την περίπτωση. Το ίδιο ισχύει και στις γάμπες.

Αποθεραπεία

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρός. Είναι πιθανό να δεις στα πόδια σου πρήξιμο και μώλωπες (οι οποίοι όμως θα υποχωρήσουν μετά από μια βδομάδα). Θα πρέπει να φοράς ελαστικό lycra κορσέ ή παντελόνι  για 3 με 4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Στην επέμβαση αυτή δεν υπάρχουν ράμματα (απλώς πολύ μικρές τομές οι οποίες μάλιστα, δύσκολα φαίνονται). Καθώς περνά ο καιρός θα γίνουν άσπρες μικρές γραμμές μήκους 3-4 χιλιοστών.

Ένα πλεονέκτημα της περιοχής είναι ότι σχεδόν ποτέ δε χαλαρώνει. Η ποιότητα κι επομένως η ελαστικότητα του δέρματος είναι τέτοια που είναι σπάνιο φαινόμενο να υπάρξει χαλάρωση.

Για 3 εβδομάδες απαγορεύεται να πας στο γυμναστήριο. Μετά την τρίτη εβδομάδα μπορείς να ξεκινήσεις λεμφικό μασάζ.

Επιπλοκές

Οι πιο συχνές επιπλοκές που μπορεί να παρατηρηθούν, είναι μικροανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος, μικρές ασυμμετρίες και παράταση της περιόδου που υπάρχουν μώλωπες και πρήξιμο. Επίσης, έχει παρατηρηθεί σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση μετά από ένα χρόνο για να διορθωθούν οι μικροατέλειες. Αν ακούσεις πάντως, τις συμβουλές του γιατρού σου πριν και μετά την επέμβαση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Αν μείνεις έγκυος και πάρεις πολλά κιλά, να ξέρεις ότι η περιοχή της λιποαναρρόφησης θα επιβαρυνθεί, σε μικρότερο όμως βαθμό από ό,τι αν δεν είχε γίνει επέμβαση.