ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Το μυρωδικό που ενισχύει την αντιγήρανση

Ο λόγος γίνεται για τον βασιλικό, το μυρωδικό που αποτελεί βασικό συστατικό στην μεσογειακή κουζίνα, αλλά και σε πολλά πιάτα της ινδονησιακής, της ταϊλανδέζικης και της βιετναμέζικης κουζίνας.

Έρευνα του πανεπιστημίου του Purdue έδειξε ότι ο βασιλικός περιέχει “μια μεγάλη ποικιλία αιθέριων ελαίων που είναι πλούσια σε φαινολικές ουσίες, καθώς και σειρά άλλων συστατικών όπως τα φλαβονοειδή και οι ανθοκυανίνες”.

Ο βασιλικός περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες β-καρυοφυλλένιου (BCP), το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο στη θεραπεία της αρθρίτιδας και των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας.

Μειώνει τη φλεγμονή και το πρήξιμο

Έρευνα που παρουσιάστηκε στην ετήσια σύνοδο της Royal Pharmaceutical Society, έδειξε ότι το εκχύλισμα από βασιλικό μειώνει το πρήξιμο σε ποσοστό μέχρι και 73%, μετά από μία ημέρα αγωγής.

Αντιγηραντικές ιδιότητες

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Φαρμακολογίας στο Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας, ο βασιλικός έχει ιδιότητες που καθυστερούν τις επιπτώσεις του γήρατος στον οργανισμό. Το εκχύλισμα από βασιλικό είναι αποτελεσματικό στην εξόντωση επιβλαβών μορίων και στην πρόληψη των ζημιών που προκαλούνται από ορισμένες ελεύθερες ρίζες στο ήπαρ, τον εγκέφαλο και την καρδιά.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Advanced Pharmacy Education & Research έδειξε ότι το εκχύλισμα αιθανόλης από τον βασιλικό έχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα περισσότερα διαδεδομένα αντιοξειδωτικά.

Με υψηλή περιεκτικότητα μαγνησίου και καλίου

Το μαγνήσιο βελτιώνει τη λειτουργία του εντερικού συστήματος, ενώ το κάλιο βοηθάει στις μυϊκές κράμπες. Επίσης, ο βασιλικός διεγείρει την πέψη, σκοτώνει τα εντερικά παράσιτα, ενώ χρησιμοποιείται και ως διουρητικό.

Είναι πλούσιος σε μια ποικιλία σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το ασβέστιο, και ο φώσφορος. Ακόμα, περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις καροτενοειδών, όπως β-καροτένιο. Αυτές οι ουσίες μετατρέπονται σε βιταμίνη Α μέσα στο σώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.