ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αυτό είναι το σχήμα του προσώπου σας

Πολύ συχνά καλείστε να γνωρίζετε το σχήμα του προσώπου σας προκειμένου να δείτε ποια tips ομορφιάς θα ακολουθήσετε!

Γνωρίζοντας το σχήμα του προσώπου σας, κατανοείτε καλύτερα τα χαρακτηριστικά και τις αναλογίες του και έτσι μπορείτε να βρείτε, σε ποιο σχήμα θα βγάλετε τα φρύδια σας, πώς να κουρευτείτε και ποιο μακιγιάζ σας ταιριάζει καλύτερα.

Τετράγωνο

Εάν τα πλαϊνά του προσώπου σας είναι ευθεία και τα κόκαλα του σαγονιού σχηματίζουν μία μικρή γωνία, τότε το σχήμα σας είναι τετράγωνο. Όπως ακριβώς και το γεωμετρικό σχήμα, έτσι και το κεφάλι σας έχει ίδιο μήκος και πλάτος, δηλαδή η απόσταση από το μέτωπο μέχρι το πηγούνι είναι περίπου ίδια μ’ αυτή ανάμεσα στα δύο αυτιά. Τετράαγωνο πρόσωπο έχουν διάσημες και πανέφορμες γυναίκες όπως η Cameron Diaz, η Angelina Jolie και η Sandra Bullock.

Διαμάντι

Οι γυναίκες με σχήμα προσώπου διαμάντι έχουν μυτερό πηγούνι και ψηλά ζυγωματικά. Το όνομα “διαμάντι” προέρχεται από το σχέδιο που δημιουργείται νοητά, εάν ενώσετε το κέντρο της γραμμής των μαλλιών με τα ζυγωματικά και το πηγούνι. Αυτός ο τύπος είναι η χαρά του bronzer και του contouring, μιας και τα καλοσχηματισμένα κόκαλα τονίζονται πιο εύκολα.

Διάσημη με αυτό το σχήμα προσώπου είναι η Ashley Greene.

Ορθογώνιο

Το ορθογώνιο σχήμα διαφέρει από το τετράγωνο μόνο στο μήκος, δηλαδή στην κάθετη απόσταση μετώπου-πηγουνιού. Για να ανακαλύψετε ποιο σχήμα από τα δύο είναι το δικό σας, δώστε προσοχή στο σαγόνι που έχει μία μικρή κλίση στα ορθογώνια πρόσωπα. Αυτό το σχήμα μοιάζει να επιμηκύνει την όψη σας και σας προσδίδει μία ανεπιτήδευτη χάρη.

Διάσημες με αυτό το σχήμα προσώπου είναι η Sarah Jessica Parker και η Alexa Chung.

Καρδιά

Εάν έχετε πρόσωπο καρδιά, τότε έχετε μυτερό πηγούνι και πλατύ μέτωπο. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που θα σας κάνει αμέσως να καταλάβετε αυτό το σχήμα είναι η γραμμή μαλλιών με κορυφή. Αυτή είναι και η βασική διαφορά ανάμεσα στην καρδιά και το διαμάντι. O συγκεκριμένος τύπος έχει τη μοναδική ικανότητα να κάνει κάθε γυναίκα να φαίνεται πιο γλυκιά και συνεπώς πιο νέα.

Διασημότητες με αυτό το σχήμα προσώπου είναι η Sarah Hyland και η Chloë Grace Moretz

Στρόγγυλο

Το κυκλικό σχήμα είναι μια παραλλαγή του τετραγώνου στην οποία οι άκρες αποκτούν καμπύλη προς τα μέσα. Επίσης, ξεχωρίζει για το κυκλικό σαγόνι και τα μεγάλα ζυγωματικά. Είναι ένα από τα σχήματα που συναντιούνται πιο συχνά, αλλά απαιτεί contouring, γιατί δεν έχει καθόλου γωνίες.

Αυτο το σχήμα έχουν στο πρόσωπό τους η Jennifer Lawrence και η Elizabeth Olsen.

Οβάλ

Το πιο συχνό σχήμα προσώπου είναι το οβάλ. Όπως και το στρογγυλό, μοιάζει πάλι στο τετράγωνο με ακόμη πιο ομαλές γωνιές αυτήν τη φορά. Γυναίκες με οβάλ κεφάλι διαθέτουν περισσότερο καμπυλωτό πηγούνι, ενώ το μέτωπό τους είναι ελάχιστα πιο πλατύ.

Οβάλ σχήμα έχουν στα πρόσωπά τους οι Kerry Washington, Blake Lively.