ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Η βιταμίνη που θρέφει το ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα μπορεί να εμφανίζει κόκκινα σημάδια, έχει τάση για λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα και μετά τον καθαρισμό νιώθετε να σας τραβάει.

Επιπλέον, δεν διαθέτει τα απαραίτητα λιπίδια για την κατακράτηση του νερού και χαρακτηρίζεται από απώλεια της ελαστικότητας.

Σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες, το μυστικό για την ανακούφιση του ξηρού δέρματος ενδεχομένως να βρίσκεται στη βιταμίνη B3 (νικοτιναμίδη). 

Η βιταμίνη Β3 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη γνωστή επίσης και ως νιασίνη. Το σώμα αποκτά τη βιταμίνη Β3 κυρίως μέσω των ζωικών τροφών, ωστόσο υπάρχει και στις φυτικές τροφές. Καλές διατροφικές πηγές είναι το βοδινό, το χοιρινό, τα ψάρια, η μαγιά μπύρας, τα σιτηρά, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα.

Δοκιμή σε 292 ασθενείς διαπίστωσε ότι τα σκευάσματα νικοτιναμίδης μείωσαν την ξηρότητα του δέρματος μέχρι 7% σε διάστημα 12 μηνών. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι υπήρχε 15% διαφορά στην ξηρότητα του δέρματος μεταξύ χειμερινών και καλοκαιρινών μηνών.

Στην έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι η νικοτιναμίδη αναπλήρωσε τουλάχιστον μισή από την ενυδάτωση του δέρματος, που σε διαφορετική περίπτωση θα είχε χαθεί.

Η ξηρότητα του δέρματος μειώθηκε περισσότερο στο μέτωπο αλλά όχι τόσο στα άκρα, υποδεικνύοντας ότι το πρόσωπο είναι πιο δεκτικό σε αλλαγές στην ενυδάτωσή του.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Journal of Dermatology.