ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Δέκα χρόνια νεότεροι με μια ρινοπλαστική!

Γνωρίζατε ότι η καμπούρα στην μύτη και το πεσμένο ακρορίνιο επιδεινώνονται στο πέρασμα του χρόνου και προσθέτουν μέχρι και 10 χρόνια στην εμφάνιση;

Αυτός είναι ο λόγος που η ρινοπλαστική είναι πλέον το καινούργιο μυστικό των πλαστικών χειρουργών για να κόβουν χρόνια. Ενώ μέχρι τώρα ήταν μία επέμβαση που χρησιμοποιούταν μόνο για να διορθώνει το προφίλ στις νεαρότερες ηλικίες, τώρα πια είναι η πιο έξυπνη λύση στο πρόβλημα της γήρανσης.

Ρινοπλαστική αντί για λίφτινγκ

Η Σάρον Στόουν, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Σάλμα Χάγιεκ και πολλές άλλες, επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να δείξουν νεότερες. Η μύτη τους έγινε πιο λεπτή, η καμπούρα ίσιωσε, το ακρορίνιο σηκώθηκε. Με μία μαγική κίνηση έσβησαν όλα τα σημάδια του χρόνου από τη μύτη τους και ανανέωσαν συνολικά το πρόσωπο.

Η επέμβαση δεν είχε διορθωτικές προθέσεις ούτε τις άφησε με μία μύτη-φασόν όπως συνέβαινε με τις σταρ στο παρελθόν. Το πρόβλημα με τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα ήταν ότι απομάκρυναν μεγάλο μέρος του χόνδρου με αποτέλεσμα όλες οι μύτες να γίνονται ίδιες, δηλαδή μικρές και λεπτές. Πέρα από το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν είχε καθόλου προσωπικότητα, ο τρόπος που γίνονταν αυτές οι επεμβάσεις τονίζει τον τρόπο με τον οποίο γερνούν οι μύτες. Χωρίς επαρκή υποστήριξη από το χόνδρο, το δέρμα χαλαρώνει και βαραίνει πιο γρήγορα.

Το «κλειδί» στο ακρορίνιο

Εκείνο που προσπαθούν πλέον να πετύχουν οι πλαστικοί χειρουργοί, δεν είναι να σχεδιάσουν μία τέλεια μύτη, ίδια για όλες τις γυναίκες. Στόχος τους είναι να σβήσουν τα σημάδια της γήρανσης. Ενώ στο πέρασμα του χρόνου η μύτη δεν γίνεται ούτε μεγαλύτερη ούτε πλατύτερη, συχνά το ακρορίνιο πέφτει και δίνει μία εντύπωση καμπούρας στη μύτη.  Ένα πεσμένο ακρορίνιο μπορεί να δώσει συνολική αίσθηση πτώσης στο πρόσωπο. Όταν σηκωθεί προς τα πάνω δημιουργεί μία πολύ πιο φιλική εικόνα.

Πώς διορθώνεται το ακρορίνιο

Το ακρορίνιο διορθώνεται επεμβατικά. Το ύψος του όμως, πρέπει πάντα να βρίσκεται σε ισορροπία με την ηλικία αφού μία πενηντάχρονη με το ανυψωμένο ακρορίνιο της Νάταλι Πόρτμαν θα έδειχνε σίγουρα γελοία. Στους μεγαλύτερους ασθενείς η άκρη δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλά. Η ανόρθωση γίνεται με τη βοήθεια ενός μοσχεύματος χόνδρου που παίρνουμε από άλλο σημείο του σώματος (συχνά πίσω από το αφτί) και μπορεί να υποστηριχθεί με ενέσιμα υλικά. Πρόκειται για μία επέμβαση- εξπρές που διεξάγεται με τοπική αναισθησία. Όταν ολοκληρωθεί, ο γιατρός τοποθετεί ένα αυτοκόλλητο για να σταθεροποιήσει τη μύτη και ο ασθενής επιστρέφει στις υποχρεώσεις του. Δεν εφαρμόζονται γάζες, επίδεσμοι ή ράμματα.

Τι γίνεται με την καμπούρα

Στα νεανικά μας χρόνια η καμπούρα στη μύτη είναι απλώς ενοχλητική, ίσως και κάτι με το οποίο μάθαμε να ζούμε. Καθώς όμως μεγαλώνουμε και η μύτη χάνει το σφιχτό περίγραμμά της μαζί με το υπόλοιπο πρόσωπο, η καμπούρα γίνεται πιο εμφανής. Συγχρόνως, το λίπος που υποστήριζε το δέρμα υποχωρεί και τα ελαττώματα γίνονται πιο εμφανή. Ακόμα και μύτες που στο παρελθόν ήταν καλλίγραμμες, όπως της Σάρον Στόουν, μετά τα 40 χρειάζονται ένα χειρουργικό ρετούς.

Πως διορθώνεται  η καμπούρα

Η πιο γρήγορη επέμβαση για να σμιλευτεί η καμπούρα είναι η «κλειστή» ρινοπλαστική, μία τεχνική χωρίς σημάδια όπου οι τομές ανοίγονται στο εσωτερικό της μύτης. Εκτός από την αισθητική βελτίωση που επιτυγχάνουμε, απελευθερώνουμε και τη λειτουργία του οργάνου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναπνέουν καλύτερα.

Η επέμβαση γίνεται στο νοσοκομείο με σύντομη ελαφριά αναισθησία και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι μετά από λίγη ώρα. Καθώς δεν υποφέρει από εκχυμώσεις, δεν χρειάζεται να φοράει ταμπόν ή νάρθηκα. Την επόμενη μέρα επιστρέφει στις υποχρεώσεις του. Η μύτη παίρνει το τελικό της σχήμα μετά από δεκαπέντε μέρες.

Όταν το πρόβλημα είναι τα βαθουλώματα

Εξαιτίας των εκφράσεων οι μυς σε ορισμένα σημεία του προσώπου ατονούν και το στρώμα του υποδόριου λίπους φθείρεται. Γι’ αυτό μερικά πρόσωπα υποφέρουν από βαθουλώματα στα πτερύγια της μύτης. Με τα ενέσιμα υλικά όπως το υαλουρονικό οξύ, οι γιατροί διορθώνουν τις κοιλότητες και γίνουν μία όμορφη ίσια γραμμή στη μύτη.

Η έγχυση πραγματοποιείται στο ιατρείο. Οι ενέσεις γίνονται σε σημεία- κλειδιά ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή διόρθωση. Για εικοσιτέσσερις ώρες μετά την εφαρμογή χρειάζεται προσοχή στην στάση του σώματος: δεν κοιμόμαστε μπρούμυτα και δεν κάνουμε γυμναστική. Τις πρώτες μέρες η μύτη ίσως είναι λίγο πρησμένη, όμως σε μία εβδομάδα παίρνει την τελική της μορφή. Τότε ενδέχεται να επαναλάβουμε τη διαδικασία για να τελειοποιήσουμε το αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.