ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Οι επιπτώσεις σε χείλη και μάγουλα από την κατάχρηση fillers

Μάθετε τι συμβαίνει όταν κάποιος έχει φουσκώσει υπερβολικά κάποια μέλη του σώματός του, είτε αυτά είναι τα χείλη είτε τα ζυγωματικά.

Ουσιαστικά, με την πάροδο του χρόνου, το υλικό πλήρωσης τεντώνει το δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερη δόση με κάθε επίσκεψη στο γιατρό, η οποία θα τεντώσει ακόμα περισσότερο το δέρμα και τον ιστό.

Η κατάχρηση των fillers

Κατά τη διάρκεια εκτεταμένων χρονικών περιόδων, τα γεμίσματα μπορούν πραγματικά να τεντώσουν τους ιστούς κάτω από το δέρμα.  

Όταν το υλικό εξαφανιστεί (είτε απορροφηθεί στο σώμα είτε διαλυθεί από γιατρό), αφήνει πίσω του ένα μεγενθυμένο χώρο που απαιτεί περισσότερο πληρωτικό με την πάροδο του χρόνου για να παραμείνει φουσκωμένο.

Κάθε φορά που εφαρμόζεται περισσότερο υλικό πλήρωσης, το δέρμα διευρύνεται περισσότερο και  ξεχειλώνει, γι αυτό χρειάζεται όλο και περισσότερη πλήρωση για να διατηρηθεί επεκταμένο.

Όταν πρόκειται για τα χείλη, αν δεν προστεθεί περισσότερη γέμιση για να διογκωθεί ο χώρος, το αποτέλεσμα θα είναι χαλαρά, ρυτιδωμένα ή ακόμα και παραμορφωμένα χείλη.  Οταν το δέρμα στην περιοχή χαλαρώσει προσομοιάζει με την κοιλιά της εγκυμονούσας, που μετά από τη γέννα, κρεμάει.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και με τα πληρωτικά στο υπόλοιπο πρόσωπο, όταν γίνεται κατάχρηση υλικού. Συγκεκριμένα, συχνά πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν υπερβολικά fillers στα μάγουλα και τα ζυγωματικά.

Το filler στο μάγουλο είναι καλό για κάποιον που έχει επίπεδη επιφάνεια στα ζυγωματικά του ή κάποιος που δεν έχει πολύ σημαντικές ζυγωματικές μεμβράνες.  Ωστόσο εφαρμόζοντας filler σε κάποιον του οποίου τα ζυγωματικά είναι ήδη καθορισμένα, απλά το υλικό απλώνει τους υποκείμενους ιστούς.

Τελικά το δέρμα γίνεται τόσο εκτεταμένο ώστε ο όγκος πλήρωσης που απαιτείται για να συγκρατήσει και να φουσκώσει αυτή την έκταση γίνεται τόσο μεγάλος με αποτέλεσμα να μην συμβάλλει στην ισορροπία του προσώπου.  Καταλήγει τελικά σε μια πολύ φουσκωτή περιοχή στα μάγουλα και συγκριτικά μικρότερη περιοχή του σαγονιού και γενικά της γνάθου. Αυτό αφήνει ως εικόνα ένα πρησμένο πρόσωπο, που δεν έχει αρμονία.

Εάν συμβεί αυτό, κάποιοι άνθρωποι κάνουν γεμίσματα στο κάτω μισό του προσώπου τους σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσουν τα πάντα. Ωστόσο, αυτό συνήθως οδηγεί στο να χαθεί το κανονικό περίγραμμα του προσώπου και να προκύψει παραμόρφωση.

Εάν κάποιος προσπαθεί να αναστρέψει τις επιπτώσεις υπερβολικής ποσότητας πλήρωσης, υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες, τόσο χειρουργικές όσο και μη χειρουργικές. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα ενέσιμο ένζυμο που ονομάζεται υαλουρονιδάση, το οποίο μπορεί να διαλύσει το υαλουρονικό οξύ. Υπάρχουν επίσης ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες όπως το ThermiTight και Ultherapy που γίνονται για να σφίξουν το δέρμα.