ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Όσα πρέπει να ξέρετε για την αφαίρεση τατουάζ

Η αύξηση των τατουάζ προκάλεσε μοιραία και αύξηση των αιτημάτων αφαίρεσής τους, για λόγους προσωπικούς, αισθητικούς, κοινωνικούς, συναισθηματικούς, ακόμη και επαγγελματικούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 50% των ατόμων που έχουν κάνει τατουάζ το μετανιώνουν, ενώ 30% θέλουν να το αφαιρέσουν.

Σπανιότερα, η αφαίρεσή τους επιβάλλεται για λόγους αλλεργίας στη χρωστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε.

Πώς γίνεται η αφαίρεση του τατουάζ

Πλέον οι δερματολόγοι έχουν στη διάθεσή τους παλμικά Laser, η ενέργεια των οποίων κατακερματίζει τους κόκκους της χρωστικής του τατουάζ σε πολύ μικρά τμήματα. Αυτά στη συνέχεια απομακρύνονται σταδιακά από τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού, χωρίς να προκαλείται ερεθισμός ή βλάβη στο υπόλοιπο δέρμα.

Ποια χρώματα αφαιρούνται πιο αποτελεσματικά

Τα χρώματα που αφαιρούνται πιο αποτελεσματικά είναι το μαύρο, το μπλε-σκούρο, το μπλε και το πράσινο, ενώ δύσκολα αφαιρείται το κόκκινο και το πορτοκαλί και ακόμα πιο δύσκολα το κίτρινο και το άσπρο.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Η διαδικασία αφαίρεσης είναι σχεδόν ανώδυνη, με τη χρήση τοπικών αναισθητικών κρεμών, οι οποίες εφαρμόζονται λίγες ώρες πριν την επέμβαση.

Είναι αποτελεσματική η μέθοδος;

Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως είναι το χρώμα, το είδος της χρωστικής, η παλαιότητα του τατουάζ, η φύση του (επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό), η περιοχή που έγινε, καθώς και η «ποιότητα» του δέρματος.

Ποιος τύπος δέρματος έχει τα καλύτερα αποτελέσματα;

Έχει παρατηρηθεί πως στα άτομα με ανοιχτό φωτότυπο, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Στα άτομα με σκούρο φωτότυπο υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει αχνό το περίγραμμα του τατουάζ και μετά την εφαρμογή του laser.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται

Όσο πιο παλιό είναι ένα τατουάζ τόσο λιγότερες συνεδρίες απαιτούνται. Περίπου 4-6  συνεδρίες, κάθε δύο μήνες, για άτομα με τατουάζ άνω των 5 χρόνων είναι αρκετές για την ομαλή και αποτελεσματική αφαίρεση τους.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Με τα εξελιγμένα laser και τη σωστή μετεπεμβατική φροντίδα (χρήση τοπικών αντιβιοτικών και επουλωτικών σκευασμάτων και κρεμών), δεν υπάρχουν παρενέργειες σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, όπου παρατηρούνται, ουλές, αλλαγές στο χρώμα του δέρματος ή ακόμα και ατροφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.