ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Μεσοθεραπεία: Πώς γίνεται και τι περιλαμβάνει το διάλυμα που εφαρμόζεται

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου είναι μία φυσική, ανώδυνη, απόλυτα ασφαλής μη επεμβατική μέθοδος, ευρέως διαδεδομένη στο χώρο της Κοσμητικής Ιατρικής.

Κατά τη Μεσοθεραπεία απλώνεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μια μικρή ποσότητα διαλύματος μεσοθεραπείας και με τη χρήση ειδικών καναλιών που δημιουργούνται ενέσιμα ή μη, οι ουσίες αυτές μπορούν να φτάσουν με ευκολία και να διεισδύσουν ως το χόριο (τη βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος). 

Υπάρχουν δύο είδη Μεσοθεραπείας Προσώπου, η ενέσιμη και η μη ενέσιμη. Στην ενέσιμη Μεσοθεραπεία πραγματοποιείται έγχυση του διαλύματος στο επιλεγμένο τμήμα του χορίου με λεπτές βελόνες.

Roller

Στη μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία Προσώπου, δεν γίνεται χρήση βελονών, αλλά οι επιλεγμένες ουσίες εισάγονται στο δέρμα με τη βοήθεια μικροσκοπικών καναλιών που δημιουργούνται στην επιφάνεια της επιδερμίδας με την εφαρμογή roller (μεσοθεραπεία με ρόλερ) ή με ειδική συσκευή micro- needling που είναι η μεσοθεραπεία με Dermapen.

Ουσιαστικά, η μεσοθεραπεία με ρόλερ γίνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής μεσοθεραπείας ρόλερ που φέρει έναν μικρό κύλινδρο πάνω στον οποίο υπάρχουν λεπτές ακίδες (βελονίτσες). Ο κύλινδρος αυτός εφαρμόζεται και κυλάει με ελαφρά πίεση πάνω στην επιδερμίδα οδηγώντας σε χιλιάδες μικροσκοπικούς τραυματισμούς στην επιφάνεια του δέρματος.

Ανάλογα με το μέγεθος των ακίδων της συσκευής μεσοθεραπείας ρόλερ πετυχαίνουμε μικρότερο ή μεγαλύτερο τραυματισμό και κατ’ επέκταση ανάπλαση της επιδερμίδας.

Dermapen

Η μεσοθεραπεία με Dermapen είναι επίσης μία μηχανική διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιείται ειδική ηλεκτρική συσκευή -Dermapen- που φέρει κεφαλή αποτελούμενη από 12 εξαιρετικά λεπτές και μικροσκοπικές βελόνες.

Η συσκευή αυτή γλιστράει απαλά πάνω στο δέρμα, διεισδύοντας στα στρώματα του δέρματος που βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια. Οι βελόνες εισχωρούν στο δέρμα σε βάθος 2-5 χιλιοστών, δημιουργώντας μικρές διατρήσεις, που αποτελούν αόρατα τραύματα.

Με τη δημιουργία των μικροτραυμάτων, διεγείρονται οι μηχανισμοί επούλωσης του δέρματος με αποτέλεσμα το σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι, το δέρμα αναπλάθεται και βελτιώνεται σε υφή, ενώ παράλληλα μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης ουλών, ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Πώς γίνεται

Οι ουσίες που περιέχονται στο διάλυμα της Μεσοθεραπείας Προσώπου στοχεύουν στην ανάπλαση, ενυδάτωση, σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, το διάλυμα Μεσοθεραπείας αποτελείται μεταξύ άλλων, από:

  • Βιταμίνη C:

Έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τις ίνες του κολλαγόνου. Προάγει επίσης την παραγωγή μελανίνης και βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος.

  • Βιταμίνη Ε:

Προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη και ενισχύει την μικροκυκλοφορία του δέρματος.

  • Βιταμίνη Α:

Ενισχύει τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων και έχει αντιγηραντική δράση.

  • Βιταμίνη D:

Συμβάλλει στη σύνθεση ασβεστίου.

  • Βιταμίνες της ομάδας Β:

Ενισχύουν την κυτταρική αναπνοή και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου.

  • Συνένζυμο Q10:

Συμβάλλει στην παραγωγή Βιταμίνης Ε και Βιταμίνης C, καθώς και στην ομαλή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.